Informare meteo: ploi, vineri după-amiază, apoi ninsori și viscol, de sâmbătă

Informare meteo: ploi, vineri după-amiază, apoi ninsori și viscol, de sâmbătă

Adminsitraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare de ploi, lapoviţă şi ninsori în toată ţara, valabilă până sâmbătă seară. Vremea se va răci semnificativ, vineri, 19 ianuarie, în jumătatea de nord a  țării, iar mâine și în restul zonelor. Va ninge inclusiv în Capitală, unde este anunţat strat de zăpadă.

Informarea meteo este valabilă în intervalul 19 ianuarie, ora 10.00 – 20 ianuarie, ora 17.00, fiind anunţate precipitații moderate cantitativ şi intensificări ale vântului.

Astfel, în intervalul menționat temporar vor fi precipitații în toate regiunile, iar în  Muntenia și în zona Carpaților Orientali, local acestea vor fi moderate cantitativ (se vor  acumula 10…15 l/mp și izolat peste 20 l/mp). Vor fi ploi, care se vor transforma în ninsoare, din după amiaza zilei de vineri (19  ianuarie), în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și în nordul Moldovei, iar noaptea și în restul teritoriului. Se va depune strat de zăpadă. Sâmbătă (20 ianuarie) va continua să ningă în Oltenia, Muntenia și în Dobrogea, dar în general slab cantitativ. Temporar vântul va avea intensificări în toate regiunile, cu viteze în general de  40…50 km/h, ninsoarea va fi viscolită și vizibilitatea scăzută.

Potrivit ANM, vremea se va răci semnificativ, vineri (19 ianuarie) în jumătatea de nord a  țării, iar sâmbătă (20 ianuarie) și în restul zonelor. (www.observatornews.ro)

 

Adminsitraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare de ploi, lapoviţă şi ninsori în toată ţara, valabilă până sâmbătă seară. Vremea se


Autorul articolului Autor Reflectorul de Sud
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://reflectoruldesud.ro/informare-meteo-ploi-vineri-dupa-amiaza-apoi-ninsori-si-viscol-de-sambata/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://reflectoruldesud.ro/feed/
Titlu original Reflectorul de Sud
Data originala articol 19 ianuarie 2024 16:33

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.