Amenzi usturătoare pentru şoferii  care își spală mașina în fața casei sau a blocului!

Amenzi usturătoare pentru şoferii  care își spală mașina în fața casei sau a blocului!

Românii care vor să-şi spele maşina în faţa blocului, făcând astfel economie de timp, dar şi de bani, riscă amenzi costisitoare!

Astfel, cei care vor să scutească bani sau timp curățându-și sau spălându-și mașina în fața casei ori a blocului, murdărind astfel domeniul public, riscă amendarea.

Sancţiunea diferă însă în  funcţie de oraş…!

În primul rând, așa cum prevede OG 43/1997 privind regimul drumurilor, „pe drumurile publice sunt interzise intrarea pe drum a vehiculelor cu noroi pe roți sau pe șenile (…)” și „curățarea sau spălarea vehiculelor de pământ, de materiale sau de alte substanțe (…)”.

Cele două acțiuni ce nu pot fi făcute pe drumurile publice sunt, de fapt, legate una de cealaltă. Concret, e interzisă intrarea pe drum cu un vehicul murdar, dar și curățarea sau spălarea lui pe drumurile publice.

Dacă prevederile de mai sus se pot aplica, preponderent, în cazul mașinilor și utilajelor ce intră pe drumurile publice din zone cu mult praf sau pământ (șantier de construcții, câmp etc.), OG 21/2002, modificată spre sfârșitul lui 2020, stabilește regulile ce trebuie respectate în localități.

În plus, OG 21/2002 prevede că cetățenii trebuie „să respecte măsurile stabilite de lege și de reglementările locale pentru asigurarea igienei publice și curățeniei în localități”. Așadar, în funcție de fiecare consiliu local în parte, se pot aplica diverse amenzi pentru spălarea mașinii pe domeniul public.

(Jurnal)

Articolul Amenzi usturătoare pentru şoferii  care își spală mașina în fața casei sau a blocului! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Românii care vor să-şi spele maşina în faţa blocului, făcând astfel economie de timp, dar şi de bani, riscă amenzi costisitoare! Astfel, cei care vor să scutească bani sau timp curățându-și sau spălându-și mașina în fața casei ori a blocului, murdărind astfel domeniul public, riscă amendarea. Sancţiunea diferă însă în  funcţie de oraş…! În primul […]

Articolul Amenzi usturătoare pentru şoferii  care își spală mașina în fața casei sau a blocului! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/amenzi-usturatoare-pentru-soferii-care-isi-spala-masina-in-fata-casei-sau-a-blocului/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 7 august 2023 16:14

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.