De 1 Mai am dovedit cât suntem de fericiți în Țara Micilor și a grătarelor fumegânde! Cum ar putea suna noul imn al românilor…

De 1 Mai am dovedit cât suntem de fericiți în Țara Micilor și a grătarelor fumegânde! Cum ar putea suna noul imn al românilor…

La Bordeaux în  Franța),  membrii de sindicat ai camionagiilor au ieșit în stradă de Ziua Muncii. Ca și alți colegi de-ai lor, din alte țări europene, ei se plâng de scumpirea vieții, mai ales.

 La Seul, în capitala Coreei de Sud, membrii unei federații sindicale au bătut din tobe, protestând împotriva scumpirilor și politicilor guvernamentale legate de piața muncii.

Muncitori filipinezi au făcut un lanț uman într-o demonstrație de 1 Mai la Manila, sfidând nu doar autoritățile, ci și căldura extremă, de 37 de grade Celsius.

La Priștina, în Kosovo, dascălii au fost cei ce au demonstrat de Ziua Muncii.

Steaguri ale Macedoniei de Nord și ale centralelor sindicale, au fost fluturate în fruntea coloanei de manifestanți nemulțumiți de calitatea vieții, ieșiți pe străzi, la Skopje.

În Grecia  Ziua Muncii a fost marcată cu o grevă care a paralizat inclusiv feriboturile ce urmau să plece, de pildă, din portul Pireu. Greva ar putea afecta planurile de vacanță ale  turiștilor, spun operatorii din turism, chiar de Paște …

La Berlin, unde se țin de 1 Mai demonstrații multiple, uneori cu accente violente, polițiștii au început ziua de muncă în noaptea din ajun, când au supravegheat o demonstrație queer-feministă, denumită  „Noaptea valpurgiilor”.

În România, de 1 Mai doar supermarketurile cu produse alimentare au fost… ”violent” (!) asaltate de cei ce au dorit să cumpere ceva anume ce trebuia așezat pe grătarul fumegând, omagiind în acest fel Ziua Muncii.

Concetățenii noștri au mai dovedit o dată și anul acesta, că suntem o națiune fericită în care toată lumea este mulțumită. Mai ales bugetarii care, pe lângă prime și bonusuri în produse, au primit , în prag de Paște,  și 5 zile de vacanță…

D`ale lui Dorel | Crazy funny memes, Silly jokes, Best funny pictures

                     În fruntea țării, micii sunt mari!

În loc să ieșim în stradă și să cerem pensii în raport cu munca prestată  o viață, în loc să cerem un tratament mai omenos din partea administrației guvernamentale, condiții mai bune de sănătate, ”De Ziua Muncii, în România s-a construit un mic de 100 m lungime!

Asta ne aduce aminte de protestul profesorilor din învățământ când veniți în București să solicite majorarea salariilor, în loc de un „Deșteaptă-te române”, s-au apucat să danseze…„pinguinul”!

…de 1 Mai,  în plin post al Paștelui – scrie Cristian Tudor Popescu – credincioșii majoritari 80% l-au vândut pe Christos pe de 7 ori mai mulți mici decât în mod obișnuit, amintindu-ne totodată că,  pe an, românii consumă până la 250 milioane de mici!!

Ziaristul se arată extrem de inspirat, propunând chiar și un nou imn național al României, ale cărui  prime două versuri să fie: „Unde-i omu-i și grătaru/Unde-i micu-i și muștaru”. ( Ziare.com)

Așa că, la rândul nostru am încheia fredonând, ca un omagiu adus  Zilei Internaționale a Tineretului, de astăzi, 2 mai, binecunoscutul refren: ” „Trăiască berea în care ne-am născut!..”

(Florian Tincu – umil Citizen)

Articolul De 1 Mai am dovedit cât suntem de fericiți în Țara Micilor și a grătarelor fumegânde! Cum ar putea suna noul imn al românilor… apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Data de 1 mai nu a fost peste tot o zi de picnic la iarbă verde, cu mici și grătare încinse la pădure…  De Ziua Muncii, atât în Franța cât și la Istanbul, în Turcia, oamenii au ieșit în stradă, scenele violente fiind  fără precedent… La Bordeaux în  Franța),  membrii de sindicat ai camionagiilor au […]

Articolul De 1 Mai am dovedit cât suntem de fericiți în Țara Micilor și a grătarelor fumegânde! Cum ar putea suna noul imn al românilor… apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/de-1-mai-am-dovedit-cat-suntem-de-fericiti-in-tara-micilor-si-a-gratarelor-fumegande-cum-ar-putea-suna-noul-imn-al-romanilor/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 2 mai 2024 16:14

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.