Au apărut schele la Consiliul Județean. Scopul: reabilitarea clădirii construită în urmă cu aproape 30 de ani

Au apărut schele la Consiliul Județean. Scopul: reabilitarea clădirii construită în urmă cu aproape 30 de ani

De azi, începe reabilitarea la clădirea Consiliului Județean Giurgiu. Muncitorii au început instalarea schelelor încă de la primele ore ale dimineții – anunță reprezentanții instituției, pe pagina oficială CJ Giurgiu.

Proiectul „Eficientizare energetică sediu administrativ CJ Giurgiu” a luat startul în această dimineață! Muncitorii au descărcat primele schele şi au început montarea lor, pe fațada laterală a clădirii. Urmează luni bune de muncă, dar la final, noul sediu al Consiliului Județean va fi unul modern, crescut din punct de vedere al eficienței energetice, şi cu cheltuieli reduse substanțial.

Dumitru Beianu – președinte CJG: ”Astăzi, după trei ani de muncă, încep lucrările la una dintre investițiile cele mai dificile, din lista lungă a proiectelor câștigate în acest mandat. Trecem peste întârzierile birocratice nedorite, neapărat aplaudăm efortul colegilor implicați și, mai important, vom avea în centrul orașului un sediu reprezentativ pentru nivelul ridicat de dezvoltare al județului, pe care-l așteptăm în viitorul apropiat.”

Prin proiect se urmărește realizarea eficientizării energetice a sediului administrativ al Consiliului Județean Giurgiu prin realizarea unor lucrări de reabilitare termică, modernizare a instalației termice, refacerea instalației electrice, modernizarea instalației de iluminat și introducere surse regenerabile.

Consiliul Județean Giurgiu a obținut finanțare nerambursabilă în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, componenta 5 – Valul renovării, axa 2 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice.

Proiectul este elaborat pornind de la faptul că lucrările de reabilitare termică și de creștere a eficienței energetice a sediului administrativ sunt impuse de necesitățile energetice și de mediu actuale, de reducerea cheltuielilor generate de energia electrică și termică, de îmbunătățirea condițiilor de lucru pentru personalul administrativ și auxiliar care deservește în clădire.

Soluția tehnică constă în lucrări de termoizolare a clădirii, înlocuire a tâmplăriilor exterioare, modernizare a instalațiilor termice, înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescente și incandescente cu corpuri de iluminat tip LED și folosirea resurselor regenerabile de producere a energiei prin montarea de panouri solare termice pentru producerea de apă caldă menajeră. Oportunitatea investiției rezultă din necesitatea creșterii gardului de confort termic, reducerea și optimizarea consumurilor energetice şi reducerea costurilor de întreținere. Practic, prin acestă investiție se vor asigura condiții propice pentru desfășurarea activităților specifice.

Clădirea Consiliului Județean a fost realizată între anii 1994-1998, inițial fiind proiectată (1993) cu destinația de sediu bancar – Sediu BNR – Sucursala Giurgiu. Actualmente, clădirea are urmatoarele destinații: sediul Consiliului Județean Giurgiu şi sediul Prefecturii Județului Giurgiu.

Valoarea totală a investiţiei se ridică la peste 26 de milioane de lei, iar durata de execuție a lucrărilor de eficientizare energetică este de maxim 2 ani.

De azi, începe reabilitarea la clădirea Consiliului Județean Giurgiu. Muncitorii au început instalarea schelelor încă de la primele ore ale


Autorul articolului Autor Reflectorul de Sud
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://reflectoruldesud.ro/au-aparut-schele-la-consiliul-judetean-scopul-reabilitarea-cladirii-construita-in-urma-cu-aproape-30-de-ani/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://reflectoruldesud.ro/feed/
Titlu original Reflectorul de Sud
Data originala articol 11 martie 2024 16:30

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.