Bolintin Vale pare a deveni „raiul” unităților alimentare, neconforme, din punct de vedere igienico-sanitar!

Bolintin Vale pare a deveni „raiul” unităților alimentare, neconforme, din punct de vedere igienico-sanitar!

La jumătatea săptămânii trecute (6 martie – 2024), comisarii ANPC s-au aflat în control la câteva unități alimentare din județul Giurgiu.

Prima vizitată a fost societatea Matache Building Expert SRL – fast – food din localitatea Bolintin Vale.

Aici, organele venite în control au constatat o serie de condiții igienico-sanitare precare: paviment și pereți, insuficient igienizați, având grăsime și pânze de păianjen.

Totodată au fost găsite vitrine frigorifice neigienizate, cu strat grosier de gheață, nerespectarea temperaturii la masa caldă, de minimum 60 de grade Celsius, pentru produsele finite

Pe lângă acestea comisarii au observat că în unitate se foloseau ustensile de bucătărie neconforme, că nu se completau graficele de temperatură pentru agregatele frigorifice, că folosirea unor materii prime se făcea fără informații privind data porționării și denumirea produsului, recipientele pentru prepararea produselor finite aveau  strat gros de arsură și grăsime.

Pentru toate aceste nereguli constatate s-a dispus măsura opririi prestării serviciului până la remedierea deficiențelor, cât și oprirea definitivă de la comercializare, a produselor neconforme, în valoare de aproximativ 800 de lei.

–––––––––––––––––––––––––––––

Cel de-al doilea agent economic controlat a fost Nova Prest  Construct SRL- grătar, din aceeași localitate, Bolintin Vale.

Ca și în cazul primei unități alimentare controlate și aici s-au constatat condiții igienico-sanitare precare: paviment și pereți insuficient igienizați.

Au fost găsite vitrine frigorifice cu rugină, neigenizate, cu resturi de produse și cu muște moarte. Grătarul folosit era neigenizat, iar sub acesta se aflau recipiente cu hrană pentru animale!?

Nu se completau graficele de temperatură pentru agregatele frigorifice, iar depozitarea unor materii prime se făcea în vitrine neigenizate.În același timp s-a constatat folosirea unor materii prime fără informații privind data limită de consum, folosirea unor recipiente pentru colectarea rezidurilor menajere, fără capac și pedală, folosirea unor materii prime cu data durabilității minimale depășită și folosirea unor materii prime cu caracteristici calitative neconforme.

Sancțiunile aplicate unității au constat în 3 amenzi contravenționale în valoare de 25.000 lei și un avertisment.

Totodată s-a dispus oprirea prestării serviciului până la remedierea deficiențelor constatate și oprirea definitivă de la comercializare a produselor neconforme, în valoare de aproximativ 2400 lei.

(Jurnal)

Articolul Bolintin Vale pare a deveni „raiul” unităților alimentare, neconforme, din punct de vedere igienico-sanitar! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

La jumătatea săptămânii trecute (6 martie – 2024), comisarii ANPC s-au aflat în control la câteva unități alimentare din județul Giurgiu. Prima vizitată a fost societatea Matache Building Expert SRL – fast – food din localitatea Bolintin Vale. Aici, organele venite în control au constatat o serie de condiții igienico-sanitare precare: paviment și pereți, insuficient […]

Articolul Bolintin Vale pare a deveni „raiul” unităților alimentare, neconforme, din punct de vedere igienico-sanitar! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/bolintin-vale-pare-a-deveni-raiul-unitatilor-alimentare-neconforme-din-punct-de-vedere-igienico-sanitar/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 11 martie 2024 17:10

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.