Campanie a polițiștilor giurgiuveni împotriva infracționalității cibernetice. Cum ne apărăm de știrile false de pe Internet …

Campanie a polițiștilor giurgiuveni împotriva infracționalității cibernetice. Cum ne apărăm de știrile false de pe Internet …

Poliția Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității a lansat, la nivel național, Campania de prevenire și conștientizare cu privire la efectele propagării informațiilor false „VIGILENȚA FACE DIFERENȚA!”. Scopul acesteia vizează creșterea gradului de conștientizare în rândul utilizatorilor cu privire la efectele nocive ale propagării informațiilor false.

În cadrul campaniei,  marți, 13 mai, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu au desfășurat activități cu caracter informativ-preventiv în orașul Bolintin-Vale, atât cu elevii Școlii Gimnaziale nr.1 și cei ai Liceului Tehnologic „Dimitrie Bolintineanu”, cât și cu membrii comunității locale.

Campania vizează  informarea și conștientizarea cu privire la efectele nocive ale propagării informațiilor false, precum si recunoașterea riscurilor și vulnerabilităţilor din mediu digital, oferindu-le acestora instrumente pentru navigarea în siguranță pe internet.

Ce recomandă polițiștii giurgiuveni pentru a ne proteja de informațiile false:

– Verificați informațiile înainte de a le crede sau distribui. Nu tot ceea ce vedeți pe internet este real. Căutați sursa originală a știrilor, imaginilor sau videoclipurilor și comparați informațiile din mai multe surse de încredere.

– Fiți atenți la conținuturile false sau manipulate. Imaginile și videoclipurile deepfake pot părea reale, însă adesea prezintă mici erori: mișcări nenaturale, expresii faciale rigide sau voci care nu sunt sincronizate perfect cu imaginea.

– Protejați-vă dispozitivele și conturile personale. Folosiți parole complexe și diferite pentru fiecare cont. Actualizați în mod regulat aplicațiile și sistemele de securitate pentru a reduce riscul atacurilor informatice.

Siguranța online este responsabilitatea fiecăruia dintre noi. Prin aplicarea măsurilor de precauție, putem contribui la un mediu digital mai sigur pentru toți utilizatorii.

  Infracționalitatea cibernetică este un fenomen uriaș la nivel global, iar criminalitatea informatică reprezintă un domeniu aflat într-o permanentă diversificare și evoluție, pe fondul creșterii în mod reprezentativ a numărului și rolului dispozitivelor de accesare a internetului, implicit a numărului de utilizatori și funcționalităților pe care le oferă digitalizarea în viața de zi cu zi.

În acest context, siguranța în mediul digital este una dintre prioritățile naționale de intervenție preventivă a Poliției Române.

Articolul Campanie a polițiștilor giurgiuveni împotriva infracționalității cibernetice. Cum ne apărăm de știrile false de pe Internet … apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Poliția Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității a lansat, la nivel național, Campania de prevenire și conștientizare cu privire la efectele propagării informațiilor false „VIGILENȚA FACE DIFERENȚA!”. Scopul acesteia vizează creșterea gradului de conștientizare în rândul utilizatorilor cu privire la efectele nocive ale propagării informațiilor false. În cadrul campaniei,  marți, 13 mai, […]

Articolul Campanie a polițiștilor giurgiuveni împotriva infracționalității cibernetice. Cum ne apărăm de știrile false de pe Internet … apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/campania-politistilor-giurgiuveni-impotriva-infractionalitatii-cibernetice-cum-ne-aparam-de-stirile-false-de-pe-internet/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 14 mai 2025 16:13

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.