Comoara din adâncurile României pe care abia acum o băgăm în seamă. Nu mai există aşa ceva în lume

Nu mulți români știu acest lucru, însă țara noastră ascunde câteva comori de neprețuit. Și dacă tot vorbim de frumusețile României, ar fi păcat să nu facem o excursie de o zi la Turda, minciupiu aflat în județul Cluj. Aici putem descoperi cel mai spectaculos subteran din întrega lume. Iată despre ce este vorba!

Comoara ascunsă în inima Transilvaniei

România este, fără dar și poate, una dintre cele mai frumoase țări din Europa. În județul Cluj, mai exact în  zona Durgău-Valea Sărată din Turda, se asunde Salina Turda.

Aceasta este una dintre cele mai fascinante locuri de vzitat. În anul 2008, autoritățile anunțau că încep lucrările de modernizare ale salinei datorită sprijinului financiar al Uniunii Europene.

Aceasta a fost redată circuitului turistic abia în luna ianuarie 2010. Spre bucuria turiștilor, primarul Cristian Matei anunță finalizarea unei alte lucrări.

Este vorba de modernizarea intrării în Salina Turda, de pe strada Salinelor nr. 54B. De asemenea, este anunțată lansarea unei aplicații mobile Salina Turda, dar și modernizarea intrării principale de pe Aleea Durgăului nr. 7, potrivit Playtech.ro. Astfel, turiștii se vor putea bucura de spații moderne. În plus, salina va fi dotată și cu mai multe locuri de parcare.

„Acolo, turiștii vor fi întâmpinați într-o încăpere grandioasă, cu un design modern. Totodată, au fost gândite și mici spații comerciale, menite să asigure toate facilitățile unui sejur complet”, a precizat edilul.

Salina Turda

Biletele de intrare vor putea fi cumpărate direct de pe telefon

Cu ajutorul aplicației mobile Salina Turda, turiștii vor putea achiziționa biletele de intrare direct de pe smartphone. Astfel, aceștia nu vor mai fi nevoiți să piardă timpul stând la cozi și în aglomerație.

„Concomitent se pun la punct ultimele detalii pentru funcționalitatea aplicației Salina Turda, disponibilă în trei limbi: română, engleză și maghiară.

Din aplicație vor putea fi achiziționate bilete de intrare sau pentru activitățile recreative. Pentru fiecare mină vor fi disponibile ghiduri audio prin care experiența turistică va fi îmbunătățită semnificativ”, a mai spus primarul.

Precizăm că această salină face parte din monumentele istorice ale judeţului Cluj. Încă din epoca romană, aici se exploatau zăcăminte de sare. Extracțiile au încetat abia în anul 1932, însă minele au fost redeschise în 1992, pentru ca vizitatorii cu boli respiratorii să se bucure de mediul salin.

SURSĂ ARTICOL

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.