Cuplul de ucigaşi româno-maghiar a fost condamnat. De ce s-au numit „Bonnie şi Clyde ai Estului”

Tribunalul Hunedoara i-a condamnat la închisoare pe Emese Turi şi pe Şandor Varga, cuplul acuzat de comiterea mai multor jafuri armate pe teritoriul României.

Soarta cuplului româno-maghiar de asasini sângeroşi numit „Echipa morţii” şi „Bonnie şi Clyde ai Estului”

VIDEO Crimă în zona O.M., Hunedoara. O tânără a fost ucisă de iubit. Bărbatul a fost găsit plin de sânge

Româncă arestată în Italia pentru că şi-a ucis soţul, lider al temutului clan mafiot `Ndrangheta. A fost prinsă abia după 3 ani

Şandor Varga a primit 17 ani de închisoare pentru mai multe fape de tâlhărie calificată şi tentativă de omor deosebit de grav, iar fosta sa parteneră a fost condamnată la 13 ani de închisoare pentru infracţiuni similare.

Cei doi sunt obligaţi prin sentinţa judecătorească la plata unor despăgubiri de peste 120.000 de euro părţilor vătămate. Sentinţa dată de Tribunalul Hunedoara nu este definitivă, putând fi contestată.

Jaful sângeros din Hunedoara anului 2007

Şandor Varga şi Emese Turi se află din 2012 în penitenciare din Ungaria, fiind arestaţi şi condamnaţi pentru patru crime şi trei jafuri armate, comise pe teritoriul ţării vecine.


Imagini de ancheta după jaful din Hunedoara, în 2007. Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL

În România, cei doi, supranumiţi „Bonnie şi Clyde ai Estului”, au fost acuzaţi de comiterea, în anul 2007, a patru jafuri armate, cel mai sângeros dintre ele fiind în Hunedoara. Potrivit anchetatorilor, în decurs de câteva luni în 2007, Şandor şi Turi au comis jafurile armate la case de schimb valutar şi de amanet din Codlea, Hunedoara, Oradea şi Pecica. Cea mai gravă faptă a avut loc în 17 decembrie 2007, când cuplul criminal a jefuit o casă de amanet din Hunedoara şi a împuşcat-o pe casieră în cap, furând o geantă cu aproximativ patru kilograme de bijuterii din aur, cu care au plecat în Ungaria. Angajata casei de amanet a supravieţuit miraculos glonţului tras de la mică distanţă, care i-a pătruns prin zona urechii şi a ieşit prin tâmplă. După jaf Şandor Varga şi Emese Turi au dispărut, iar anchetatorii români nu au reuşit să dea de urma lor, până în 2012, când au fost capturaţi de autorităţile ungare. Atunci, Emese Turi le-a mărturisit anchetatorilor, din proprie iniţiativă, comiterea jafurilor de pe teritoriul României.


Imagini de la jaful din Hunedoara, în 2007. Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL

Cuplul ucigaş rămâne în închisorile din Ungaria

În Ungaria, cei doi au fost consideraţi „o echipă a morţii“, ale cărei victime au fost împuşcate şi îngropate în gropi săpate înainte de crime. „Banda condusă de Varga Şandor se face vinovată de patru crime şi trei jafuri armate pe teritoriul Ungariei. Autorităţile române i-au identificat pe cei doi drept autori ai altor patru jafuri armate săvârşite pe teritoriul României“, informa, în 2012, Poliţia Budapesta. Un an mai târziu, cei doi au fost condamnaţi în Ungaria. Şandor Varga a refuzat să depună mărturie despre tâlhăriile din România, deşi a recunoscut că a participat la cea din Hunedoara. Şandor a ispăşit primii ani din cele patru condamnări la închisoare pe viaţă primite în Ungaria, pentru patru omoruri şi trei jafuri, iar Emeşe Turi se află în închisoare, fiind condamnată la o pedeapsă de 18 ani de detenţie, pentru participarea la crimele săvârşite de fostul ei iubit. Presa maghiară relata despre Şandor Varga că este o persoană deosebit de periculoasă şi autorităţile luau măsuri stricte de siguranţă atunci când îl transportau la procese.


Imagini de la jaful din Hunedoara, în 2007. Foto: Daniel Guţă. ADEVĂRUL

„Născut dintr-un tată maghiar şi o mamă româncă, Sándor Varga – care s-a convertit la Islam sub influenţa unuia dintre colegii săi prizonieri din închisoarea din Szeged – este puţin probabil să îşi ispăşească oricum posibila pedeapsă în România, întrucât nu poate fi eliberat condiţionat în Ungaria”, informa, recent, publicaţia ungară Nemzeti.

Mai puteţi citi şi:

Crima tânărului dependent de droguri. Ce pedeapsă a primit după ce şi-a măcelărit iubita cu un cuţit „Rambo”

Cel mai odios ucigaş din anii 2000 cere eliberarea: a scris o carte despre evoluţie şi „planul crimei perfecte”

Monstrul din parc. Scene de o violenţă extremă la locul de joacă. Doi copilaşi, agresaţi cu sălbăticie VIDEOSursa:
reflectoruldesud.ro/
Articol sursa: Cuplul de ucigaşi româno-maghiar a fost condamnat. De ce s-au numit „Bonnie şi Clyde ai Estului”

Comentarii

comentarii

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.