DAN MOTREANU: Tinerii români – cea mai mare intenție de vot din U.E. la europarlamentare

78% dintre tinerii români intenționează să voteze la alegerile europarlamentare din 9 iunie, potrivit celui mai recent Eurobarometru, publicat de Comisia Europeană.

Este cea mai mare rată de intenție de participare a tinerilor dintr-o țară a Uniunii Europene. La nivelul întregii Uniunii Europene, 64% dintre tinerii intervievați au spus că intenționează să voteze.

Mă bucur că tinerii înțeleg importanța participării la vor și beneficiile apartenenței României la Uniunea Europeană.

De la aderare și până în prezent, România a accesat 95 de miliarde de euro de la bugetul UE și a contribuit cu 30 de miliarde de euro.

În calitate de europarlamentar, am susținut programele dedicate tinerilor discutate de Parlamentul European:

Am aprobat, în Parlamentul European, un raport referitor la punerea în aplicare a programului Erasmus+ pentru perioada 2021-2027 și am cerut ca programul să acopere cheltuielile reale ale studenților. Programul Erasmus+ sprijină educația și formarea, oferind tinerilor – în principal studenți, elevi și ucenici – diverse oportunități de a studia, de a se forma și de a lucra în străinătate. Aproximativ 3.000 de studenți din România participă în fiecare an la programul Erasmus+ .

– Am adoptat, în Parlamentul European, „Rezoluția pentru tineri”, prin care am identificat problemele tinerilor din UE și am propus Comisiei Europene soluții concrete.

– Am susținut consolidarea Garanției UE pentru tineret prin care tinerii să poată primi o ofertă de angajare, de studii, de stagiu sau de ucenicie în termen de patru luni de la intrarea în șomaj sau de la momentul când nu mai urmează o formă de educație formală.

– Am votat pentru interzicerea stagiilor neplătite, care reprezintă o formă mascată de exploatare a tinerilor și o barieră considerabilă în calea integrării in piața muncii a tinerilor care nu-și pot permite să urmeze un stagiu neavând niciun fel de venit pe durata acestuia.

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.