De ce a respins Consiliul Local bugetul Municipiul Giurgiu

De ce a respins Consiliul Local bugetul Municipiul Giurgiu

Azi, 08 februarie, în Consiliul Local s-a discutat bugetul Municipiului Giurgiu pe anul 2024.

O jumătate de oră s-au dezbătut  prevederile bugetare, având în vedere că nu toți consilierii au fost de acord cu forma propusă, fiind considerat un buget dezechilibrat.

Consilierii PSD și Pro România (cu excepția viceprimarului Marian Damian – Pro România) care s-au abținut sau au votat împotrivă și-au justificat votul astfel:

  • Excedentul bugetar este trecut ca sursă în fundamentarea bugetului în proportie de 100%, deși 95% din buget este format din prefinanțări primite pe proiecte europene care nu au fost cheltuite și urmează să fie returnate și doar 5% din excedent trebuie sa fie considerat sursă în fundamentare
  •  Se consideră sursă în fundamentare și cererile de rambursare care urmează să fie depuse, desi acestă sursă nu este certă

Cu alte cuvinte, în buget sunt prevăzute 28 milioane lei noi (280 miliarde lei vechi), din care 26 milioane lei  (260 miliarde lei vechi) sunt bani care, cel mai probabil, se vor pierde pentru că nu au fost cheltuiți până la 31 decembrie, atunci când trebuiau finalizate mare parte din lucările de modernizare, iar în momentul de față nu există nicio certitudine că termenul de finalizare a lucrărilor va fi prelungit, iar acei bani, cu destinație specială, vor putea fi folosiți.

Acești bani, 260 miliarde lei vechi, sunt în trezorerie, sunt trecuți în bugetul primăriei, dar nu sunt ai noștri, nu pot fi folosiți…de aici și justificarea unor consilieri de a nu  vota bugetul.

De altfel, atașăm și câteva documente esențiale din bugetul supus aprobării, pentru o  mai bună edificare

Pentru că primăria și instituțiile subordonate nu vor putea funcționa fără buget, cu singuranță, proiectul va fi supus din nou votului Consiliului Local, ori de câte ori va fi nevoie, până va deveni hotărâre.

Nu este însă și obligatoriu să treacă atât de ușor, dacă aspectele semnalate mai sus nu vor fi lămurite, fiind nevoie de votul a două treimi din numărul de consilieri.

 

Azi, 08 februarie, în Consiliul Local s-a discutat bugetul Municipiului Giurgiu pe anul 2024. O jumătate de oră s-au dezbătut  prevederile bugetare, având în vedere că nu toți consilierii au…


Autorul articolului Redacție Giurgiu-Tribune
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-tribune.ro/de-ce-a-respins-consiliul-local-bugetul-municipiul-giurgiu/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://giurgiu-tribune.ro/feed/
Titlu original Giurgiu-Tribune
Data originala articol 8 februarie 2024 22:28

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.