Explicația Primarului Adrian Anghelescu cu  privire la adevăratele motive pentru care consilierii locali nu au votat  bugetul

Explicația Primarului Adrian Anghelescu cu  privire la adevăratele motive pentru care consilierii locali nu au votat  bugetul

La finele ședinței de Consiliu Local, de joi, 8 februarie, primarul municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu a susținut o conferință de presă. Primul subiect abordat a fost neaprobarea bugetului local.  

Solicitat să explice care au fost motivele refuzului aprobării acestuia, de către  o parte dintre consilierii locali, ceea ce a dus la neîndeplinirea cvorumului necesar, primarul Anghelescu a spus:

”Votul consilierilor împotriva bugetului, nu mă sabotează pe mine, sabotează orașul. Neaprobarea bugetului atrage consecințe negative, ce vor fi suportate atât de giurgiuveni, dar și de instituțiile din oraș, precum Spitalul Județean Giurgiu, școlile, grădinițele, creșele , neputând să se mai asigure încălzirea, dar și alte probleme ce vor fi suportate de tot sistemul centralizat.

Întrebat dacă există suficiente cantități de gaz pentru încălzirea instituțiilor, primarul municipiului a spus:

”Avem asigurat gaz pentru ca aceste instituții să poată funcționa încă două-trei săptămâni de la acest moment, însă eu cred că nu va fi o problemă, pentru că, consilierii sau o parte dintre ei vor analiza și vor încerca să dea un vot cetățenilor,  nu unul politic.„

De ce votul consilierilor împotriva bugetului sabotează orașul

Pericolul cel mai mare este că nu putem încasa  banii alocați de către Guvernul României, neavând buget și vom fi obligați să cheltuim doar o cotă de 1/12 din realizatul pe anul anteriorToate instituțiile au de suferit, tot sistemul centralizat. 

Dumnealor au considerat că este un buget neconform, nelegal, o motivație fără temei. Cum aș putea eu să comit o ilegalitate de față cu toată lumea  și să o supun  și spre aprobare? Este un buget de lucru, până când Ministerul Dezvoltării și Ministerul Fondurilor Europene,  nu vor aproba fazarea și respectiv bugetarea investițiilor din fondurile europene  aflate în curs de execuție, la nivel național, nu putem să spunem ce se va întâmpla cu acei bani, dacă îi vom primi din altă parte, din alte surse sau vom fi obligați să asigurăm continuarea acestor lucrări  din bugetul local. Nimeni nu știe!

Dar fiind bani alocați pe exercițiul bugetar trecut, toți acei bani, trebuiau din Trezorerie, blocați și returnați către Comisiile Europene.  Asta înseamnă un exercițiu financiar finalizat și începerea unui alt exercițiu financiar.

Acești bani sunt în Trezorerie spre a fi folosiți ca finanțare pe toate investițiile  din Fonduri Europene. Ei nu au fost niciodată ai noștri. Banii aceștia de la Trezorerie trebuiau menționați în buget. Guvernul României va stabili ce se va întâmpla dacă Comisia Europeană vrea să își retragă toate finanțele și pe urmă să aloce alte finanțe pe un nou exercițiu.  Iar acel Buget este un Buget de lucru, cu ceea ce ai tu astăzi în Trezorerie. 

 Ce se va întâmpla cu acei bani  este treaba Guvernului României…ce se va admite la fazare și atunci reintrăm cu bugetul rectificat. Vom spune:  acești bani au fot  luați înapoi de Comisia Europeană și refacem Bugetul, pe cel actual  din momentul acelei decizii.„

Întrebat ce se va întâmpla cu lucrările în toată această perioadă, dacă ele vor fi continuate, primarul Anghelescu a spus:

 ”Ei lucrează în continuare, dar lucrează doar pe lucrări ce nu sunt atât de costisitoare. Iar noi venim din bugetul local să asigurăm niște faze foarte importante. Acești bani din bugetul local, ulterior,  dacă se  deblochează aceste fonduri și se admite  fazarea , ei sunt recuperați – a mai spus primarul municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu.

 (Jurnal)

Articolul Explicația Primarului Adrian Anghelescu cu  privire la adevăratele motive pentru care consilierii locali nu au votat  bugetul apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

La finele ședinței de Consiliu Local, de joi, 8 februarie, primarul municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu a susținut o conferință de presă. Primul subiect abordat a fost neaprobarea bugetului local.   Solicitat să explice care au fost motivele refuzului aprobării acestuia, de către  o parte dintre consilierii locali, ceea ce a dus la neîndeplinirea cvorumului necesar, […]

Articolul Explicația Primarului Adrian Anghelescu cu  privire la adevăratele motive pentru care consilierii locali nu au votat  bugetul apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/explicatia-primarului-adrian-anghelescu-cu-privire-la-adevaratele-motive-pentru-care-consilierii-locali-nu-au-votat-bugetul/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 8 februarie 2024 22:13

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.