Bulgarii sunt sfătuiți să mănânce roșii după vaccinarea anti-COVID-19. Directorul Centrului Naţional Bulgar pentru Boli Infecţioase, Todor Kantardjiev, a explicat de ce este recomandată includerea acestui aliment în dieta lor în urma imunizării împotriva coronavirusului.
De ce sunt sfătuiţi bulgarii să mănânce roşii după vaccinarea anti-COVID-19
Profesorul Todor Kantardjiev a făcut această recomandare pentru a-i liniști pe bulgarii care se tem de imunizarea cu vaccinul produs de compania AstraZeneca, ce a fost redenumit Vaxzevria. Acesta este principalul ser pe care l-a primit Bulgaria. Mai multe state au restricționat utilizarea lui, din cauza unor îngrijorări referitoare la apariția unui risc de tromboză în urma administrării lui.
De altfel, Bulgaria a vaccinat doar 6% din populație și se află pe ultimul loc în clasamentul evoluției campaniilor de vaccinare în Uniunea Europeană. Profesorul Todor Kantardjiev le-a recomandat oamenilor să mănânce roșii imediat după imunizare, deoarece acestea previn coagularea sângelui.

Agenția Europeană a Medicamentului, despre vaccinul AstraZeneca redenumit Vaxzevria
Agenţia Europeană a Medicamentului a revenit, miercuri, cu informaţii despre vaccinul AstraZeneca redenumit Vaxzevria. Aceasta a precizat că cercetările pe care le-a făcut nu au dus la identificarea unor eventuali factori de risc care să favorizeze formarea unor cheaguri se sânge atipice (tromboză), ce ar putea migra pentru a ajunge să blocheze vase de sânge în anumite organe (embolie).
”La ora actuală, supravegherea şi analiza nu au identificat niciun factor de risc specific – vârstă, sex sau antecedente medicale de coagulare a sângelui – în aceste evenimente foarte rare”, a transmis EMA, ce a reluat afirmația conform căreia ”beneficiile vaccinului AstraZeneca în prevenţia COVID-19 şi riscul de spitalizare şi deces depăşesc riscurile unor efecte secundare”. Totuși, agenția îndeamnă persoanele vaccinate să fie conștientă de această rară eventualitate și să apeleze imediat la un medic în cazul în care este nevoie.
Germania, nouă decizie referitoare la vaccinul AstraZeneca
Germania a luat o nouă decizie referitoare la vaccinul AstraZeneca, devenit Vaxzevria. Comitetul de vaccinare din această țară a transmis că recomandă administrarea acestui ser doar bărbaților și femeilor cu vârsta de peste 60 de ani.
Această decizie din Germania a fost luată după ce canadienii au suspendat administrarea acestui vaccin persoanelor cu vârsta sub 55 de ani. Recomandarea se bazează pe îngrijorările referitoare la apariția unor cheaguri de sânge după vaccinarea anti-COVID-19.
Eficiența vaccinului AstraZeneca, reevaluată
În luna martie, compania farmaceutică AstraZeneca a redus eficienţa vaccinului său anti-COVID-19 de la 79% la 76%, în actualizarea studiului din Statele Unite ale Americii. Autorităţile americane ceruseră o revizuire a datelor iniţiale. Rezultatele, ce seamănă mult cu cele inițiale, arată o eficienţă de 85% în cazurile simptomatice de infectare cu coronavirus în rândul persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani şi de 100% în cazurile grave ale bolii sau spitalizărilor.
Studiul referitor la eficiența vaccinului anti-COVID-19 de la AstraZeneca a fost realizat cu ajutorul a 32.449 de voluntari din trei țări – Statele Unite ale Americii, Peru și Chile. Oamenii au primit fie două doze de vaccin AstraZeneca fie au fost încadrați în categoria placebo. Mai multe detalii, AICI!
Read More
Reflectorul de Sud