De ce taci, Marcele?

De ce taci, Marcele?!

Pentru că toată lumea tace când este vorba de stuful din deltă este bine ca lumea să știe despre ce este vorba…

Ministrul Florin Ionuț Barbu de la Agricultură ne crede tâmpiți. Sau… orbi. Sau… proști. Sau așa cum ne cred și ne văd pe noi toți cei din pesede: idioți și prea lași și fricoși ca să intervenim în afacerile lor.

Barbu și prietenul său Paul Stănescu și-au luat țara pe persoană fizică. Și atâta timp cât premierul tace și acceptă, totul este ok. Banul să iasă! În cazul de față banul să iasă din… stuf sau din… pășune? Sau din stuf și pășune?!

Pe vremea lui Ceaușescu stuful din Delta Dunarii era tăiat și transformat în… celuloză. Nu era bun pentru animale pentru că era foarte tare. Se recolta în lunile reci, de iarnă. Asta pentru că primăvara veneau păsările care își aveau acolo cuiburile. O singură specie de stuf (se numea suliga) era mai moale și comestibilă pentru anumite animale, dar se găsea în cantități foarte mici și se recolta în martie. Deci nici vorbă de stuf care să hrănească păsările sau animalele din deltă…

După „revoluția” în care Iliescu și Roman și Voican Voiculescu au pus la cale distrugerea unei țări, stuful nu a mai fost bun nici pentru celuloză. Păi, nu era bună hârtia igienică de la străini?! Ba da! Ca tot ce produc…alții!

Esențialul? Stuful Deltei nu mai era de folos deși structura lui ar fi fost foarte bună pentru acoperișurile rustice și nu numai. Dar… nu aducea bani. Ce putea aduce bani mulți familiei domnului Paul Stănescu?! Ce ne- a dat nouă, românilor, bunul Dumnezeu: pământ și apă. Ce l-a îmbogățit pe Paul Stănescu?! Pământul. Și apa!

Cine putea să-l ”ajute” să fure zestrea românilor din Deltă? Unul la fel de hrăpăreț si fără Dumnezeu ca și el. Unul pe care el, marele Paul Stănescu, l-a pus ministru tocmai pentru că avea nevoie de zestrea pentru români de la bunul Dumnezeu.

De ce tuturor când el, marele șef pesedist, trebuie sa aibă totul? EL are un fiu care trebuie să fie să trăiască-n puf (era sa scriu stuf!) Ce dacă și proștii care-i cred lui minciunile din campanie au copii care nu au pâine pe masă?! Copiii din Delta unde domnește familia Stănescu nici nu merg la școală… nu au nici haine, nici mâncare, nici transport… Alocațiile sunt – cu voia lui Paul Stanescu și a lui Ionuț Barbu – o bătaie de joc. Lasă să aibă el, Paul și familia lui cea bogată…

De 35 de ani pesedeul are cei mai bogați oameni… ei fac bani din orice. Dacă scriu „piatră seacă” îi dau idei lui Paul Stănescu și cine știe ce mai transformă mâine, taie munții Carpați…

Deci ministrul Barbu Ionuț de la Agricultură știa că nu poate să fie transformat stuful în pășune pentru simplul motiv că nu este.., comestibil! Dar la fel de bine știe ministrul Barbu că poate primi (de la fondurile europene) pentru minciuna lui cu pășunea cam 6 milioane de euro timp de 25 de ani.

Ce sume sunt? Fabuloase! Fabuloase! Cine primește toate aceste sume fabuloase?!! Alexandru Stănescu! Mai țineți minte pe fugarul Ionel Arsene? Ăla și-a băgat pe fi-su în afaceri cu minele de aur. Pe lângă Paul Stănescu, nea Buzatu sau Arsene sunt copii de grădiniță… Își pun aștia unghia în gât…

Noi întrebăm pe premierul Marcel Ciolacu doar atât: de ce tace ?!! Cât cântărește poporul român în fața prietenilor lui îmbogățiți prin toate fărădelegile care-au secătuit țara asta de peste 35 de ani ?!

De ce taci, Marcele ?!!! De ce taci ?! Dar Barbu… Barbu când plătește?! Încă este ministru în agricultura României?!

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.