Campus școlar, Aeroport, Cinematograf și Patinoar, sunt doar câteva din proiectele aflate pe lista de investiții a Consiliului Județean Giurgiu, prezentate de președintele Dumitru Beianu.

Campus școlar, Aeroport, Cinematograf și Patinoar, sunt doar câteva din proiectele aflate pe lista de investiții a Consiliului Județean Giurgiu, prezentate de președintele Dumitru Beianu.

Vineri, 26 ianuarie, imediat după terminarea ședinței Consiliului Județean Giurgiu, președintele CJ, Dumitru Beianu a susținut o conferință de presă în care a prezentat lista de investiții a Consiliului județean Giurgiu.

Este un  document aflat încă în consultare, urmând a fi aprobat după data de 9 februarie –preciza președintele CJ.

Mai avem câteva mici corecții, căci se pregătește un program pe fondul de mediu, pentru eficientizare termică a clădirilor, un domeniu la care suntem încă deficitari – mai spunea președintele CJ.

Ne afectează foarte mult prețul la energia termică și electrică. Plătim într-o lună pentru încălzire cât plăteam înainte de criză, într-un an. Iată de unde cheltuielile suplimentare și nevoia de aceste investiții în acest domeniu.

În același context,  vor începe lucrările de reabilitare a caselor protejate, din sistemul de protecție socială a județului Giurgiu și alte câteva obiective –  preciza Dumitru Beianu.

De la începutul lunii februarie vor începe lucrările și la sediul Consiliului Județean, pe un concept foarte frumos ce va face cinste orașului, în valoare de 20 de milioane de lei.

Vom avea o investiție undeva la 220 de milioane de lei  față de cei 1170 de milioane cât ne-a fost repartizați pentru funcționare în acest an. Cele mai importante proiecte sunt : Varianta ocolitoare a municipiului Giurgiu, traseu de aproape 70 milioane de euro, la care am avut 3 echipe de firme care au ofertat și mi-aș dori să finalizăm această evaluare a ofertelor în cel mult 3 luni și să începem în vară lucrările, căci este o investiție ce va deschide multe oportunități pentru multe societăți din județ, dar și pentru cele din afară cu scopul de a dezvolta spații de producție și servicii de-a lungul acestui traseu.

Președintele Beianu mai spunea că, deși cu o mare întârziere, pentru infrastructura rutieră s-au aprobat deja două proiecte,  Agenția de Dezvoltare Regională urmând a deschide sesiunea pentru infrastructură rutieră.

Depunem și noi două proiecte: unul de 40 milioane de euro și altul de 10 milioane de euro, cu documentații pe care le-am aprobat în ședința de astăzi,  sperând ca ambele să fie finanțate.

În privința Campusului școlar președintele Dumitru Beianu spunea că s-a modificat din nou ghidul solicitantului.

Sper să putem da ordinul de începere a studiului de fezabilitate în perioada imediat următoare, cu aprobarea Planului Urbanistic Zonal. Vom începe în paralel viabilizarea acelui teren și cu concursul Primăriei Giurgiu, pentru o mai bună eficiență a timpului pe care îl avem la dispoziție, proiect ce ar trebui terminat până la finele anului 2006.

Cu toate acestea consilierii unui anume partid, pe care cu siguranță îl știți, nu au dorit să voteze ca mine…Și din cauza neîndeplinirii majorității de două treimi, proiectele nu au fost aprobate. Mi-am încălcat niște principii și am sunat un important  lider politic local și sper să găsesc o soluție pentru că, în această formulă, cu Consiliul județean lider al acestei asocieri ,am putea să ne încadrăm în termen, altfel șansele sunt mult mai mici.

Sunt destule persoane importante care, habar n-am din ce motive, nu doresc realizarea acestei investiții, deși ea se adresează copiilor și este așteptată de foarte mulți investitori autohtoni și din afara județului, de către copii ce nu au cea mai bună soluție de viață la acest moment, și nu în ultimul rând de părinții îngrijorați de viitorul copiilor lor…

Eu consider ca fiind un proiect, ce prin implicații, pe o listă a mea personală, este cel mai important din acest mandat și de aceea o să fac tot ce îmi stă în putință pentru a avea și eu o contribuție la realizarea lui.

În privința proiectului ce vizează noul Spitalul județean, mai spunea președintele CJ, încă  s-au mai depus contestații.

Iarăși birocrație, contestații, o sumedenie de probleme au făcut ca perioada de depunere a ofertelor să se termine târziu…Putem să mai vorbim însă și despre alte proiecte care se găsesc în diferite stadii, fiind așteptate în continuare programe de finanțare.

Aeroport, cinematograf și patinoar…

Mi s-a confirmat astfel că se lucrează la studiul de oportunitate, de construire a Aeroportului ce va fi localizat în județul Giurgiu. Undeva în luna aprilie vom avea studiul de prefezabilitate, în vară pe cel de fezabilitate și ulterior se va trece la constituirea unei companii de proiect și la programul de exproprieri, fiind atunci clară și localizarea acestuia. O investiție foarte mare, foarte importantă, extrem de benefică pentru economia județului Giurgiu.

Și Canalul București -Dunăre este la rândul său, în fază de proiectare…Sunt investiții publice de mare valoare ce dau tonul multor altora pe care le vom demara în perioada următoare.

Alte două investiții vor fi începute în această primăvară: reabilitarea Teatrului de vară, cu o consultare publică prealabilă și amenajarea unui amfiteatru ce va fi transformat în patinoar în sezonul rece, pe terenul deținut de Consiliul Județean, vis a vis de spitalul județean Giurgiu. Vom demara proiectarea lui imediat după aprobarea bugetului, probabil în data de 8 februarie.

Termenii depind însă de o serie de factori, unii previzibili, alții care țin de detalii pe care nu le putem anticipa în niciun fel – a mai spus președintele Consiliului Județean Dumitru Beianu, ce a răspuns la finalul conferinței de presă întrebărilor jurnaliștilor locali.

(Florian Tincu)  

Articolul Campus școlar, Aeroport, Cinematograf și Patinoar, sunt doar câteva din proiectele aflate pe lista de investiții a Consiliului Județean Giurgiu, prezentate de președintele Dumitru Beianu. apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Vineri, 26 ianuarie, imediat după terminarea ședinței Consiliului Județean Giurgiu, președintele CJ, Dumitru Beianu a susținut o conferință de presă în care a prezentat lista de investiții a Consiliului județean Giurgiu. Este un  document aflat încă în consultare, urmând a fi aprobat după data de 9 februarie –preciza președintele CJ. Mai avem câteva mici corecții, […]

Articolul Campus școlar, Aeroport, Cinematograf și Patinoar, sunt doar câteva din proiectele aflate pe lista de investiții a Consiliului Județean Giurgiu, prezentate de președintele Dumitru Beianu. apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/campus-scolar-aeroport-cinematograf-si-patinoar-sunt-doar-cateva-din-proiectele-aflate-pe-lista-de-investitii-a-consiliului-judetean-giurgiu-prezentate-de-presedintele-dumitru-beianu/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 27 ianuarie 2024 14:13

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.