Deputatul PNL, Gabriela HORGA, îi citează pe câțiva preoți de seamă ai Bisericii ce îndeamnă cetățenii cu cuvinte frumos rânduite, la vaccinare…

Marcată de cuvintele pline de înțelepciune și de căldură creștinească a câtorva personalități din rândul Bisericii, Deputatul PNL, Gabriela Horga  îi citează într-o postare, pentru ca aceste cuvinte cu har să le  fie ghid oamenilor care încă mai stau în cumpănă , în legătură cu vaccinarea…
Virgil Bercea – Episcop greco-catolic, al Oradei.
”…vă îndemn cu tot dragul: faceţi acest vaccin! Este o binecuvântare de la Domnul acest vaccin. Domnul este cel care a dat înţelepciunea medicilor şi cercetătorilor ca să se ajungă la vaccin, aşa încât credem cu adevărat că Domnul lucrează prin oamenii înţelepţi”.
„Eu am fost bolnav de coronavirus. Dar în ianuarie, când s-a putut am făcut vaccinul. La fel am făcut a doua doză și acum în septembrie am făcut a treia doză (boosterul – n.r).
Modelul mi-a fost Sfântul Părinte, Papa Francisc. Dânsul a fost printre primii care a făcut vaccinul și i-a îndemnat pe toți, indiferent că sunt catolici sau de orice altă religie sau confesiune să se vaccineze”,  spune PSS Bercea. 
îPS Casian – Arhiepiscop al Dunării de Jos.
“Lăsaţi, fraţilor, interpretările, compoziţiile chimice ale vaccinului. Ştiu mai bine medicii ce este vaccinul. Şi de vreme ce ei se vaccinează, nu am auzit medic să se vaccineze cu moarte. Nu am auzit medic care să scoată moarte. Medicul e făcut să scoată viaţă, preotul e făcut să scoată viaţă veşnică din noi. Acesta este Iisus Hristos, care nu ne lasă să murim în această pandemie. Şi le-a dat înţelepciune medicilor şi oamenilor să ieşim cât mai repede din izolare”.
 ÎPS Calinic – Arhiepiscop, al Argeșului și Muscelului.
De ce trebuie să ne vaccinăm? Imediat îmi vine întrebarea: La noi în România, cred că vă amintiţi, am fost vaccinaţi de mici şi mereu, contra a diferite virusuri şi boli; ne-am întrebat de ce ne-am vaccinat contra gripei? Ne-am pus întrebări îndoielnic? Nimeni, cred, n-a pus la îndoială vaccinul antigripal! Tocmai!”.
Biserica este iubitoare de oameni, ea nu exclude știința și au existat, în istorie, oameni de știință prestigioși care și-au exprimat bucuria că Dumnezeu îi lasă să afle secretele lumii pe care a creat-o.
(Deputat PNL, de Giurgiu, Gabriela HORGA)
 

Sursa: jurnalgiurgiuvean.ro
Articol sursa: Deputatul PNL, Gabriela HORGA, îi citează pe câțiva preoți de seamă ai Bisericii ce îndeamnă cetățenii cu cuvinte frumos rânduite, la vaccinare…

Comentarii

comentarii

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.