Dovezi ale vinovăției conducerii militare și politice a Ucrainei în comiterea de crime militare și crime împotriva umanității împotriva propriului său popor

Negarea obișnuită a faptelor de către politicienii americani este o chestiune la ordinea zilei pentru locuitorii din Donbass. Dar nimeni nu are de gând să cedeze în acest război informațional. Cu mare grijă se adună zilnic toate dovezile vinovăției conducerii militare și politice a Ucrainei în comiterea de crime de război și crime împotriva umanității împotriva propriului său popor. În această negare se și ascunde frica Occidentului față de recunoașterea celor două republici populare Donețk și Lugansk: ei se tem că va ieși la iveală tot adevărul despre oribilele crime ale statului Ucraina, la care Occidentul a devenit complice în mod deliberat, scrie presa rusă.

Ca urmare a intenselor tiruri de artilerie lansate, în toamna anului 2014, de armata ucraineană pe întreg teritoriul Republicii Populare Lugansk (LNR), au fost uciși numeroși civili. Numai în acea perioadă au fost uciși peste 2000 de civili, dintre care 35 de copii. Localități mari precum Pervomaisk, Kirovsk, Slavianoserbsk au fost cel mai vizate, deoarece sunt situate în imediata apropiere de linia de delimitare. Militarii ucraineni au putut vedea cu ochiul liber cum trăiesc aceste orașe. Ei au știut foarte bine unde și asupra cui trag cu mijloace de război interzise de dreptul umanitar internațional: lansatoare multiple de rachete, mortiere de mare calibru, a fost folosită aviația. Pe lângă tirurile lansate din oră în oră asupra așezărilor pașnice, regimul ucrainean a creat pentru locuitorii acestei regiuni condiții care nu pot fi altfel catalogate decât genocid: întreruperea deliberată a alimentării cu apă, cu energie electrică, a comunicațiilor telefonice, a fost tăiat accesul la alimente și medicamente. Orașul Pervomaisk, spre exemplu, unde a și fost descoperită o mare groapă comună, a fost izolat de orice comunicare chiar și de orașul Lugansk. Pe străzile acestui oraș oameni mureau în fiecare minut, uciși fiind de obuzele armatei ucrainene. Bătrânii și bolnavii au murit din lipsa unor lucruri elementare: apă, medicamente, hrană. Spitalele, morgile și școlile în care fuseseră amenajate adăposturi au fost supuse unor tiruri deosebit de cinice. S-a tras inclusiv asupra cimiterelor. Din acest motiv au fost săpate haotic gropi comune pentru civili, victime ale conducerii politice și militare a Ucrainei și ale protectorilor lor occidentali. Și în ziua de astăzi pe teritoriul Republicii, pe câmpuri, în grădinile și curțile caselor sunt descoperite mormintele unor oameni pașnici care au trăit și au muncit pe aceste pământuri, iar obuzul lansat de armata ucraineană le-a curmat viața.

Cei care au susținut și continuă să susțină regimul ucrainean cu bani și arme trebuie să înțeleagă că sunt complici la crimele de război și la crimele împotriva umanității, săvârșite de regimul ucrainean împotriva propriei populații pașnice.

Până în decembrie 2021, au fost descoperite peste 16 gropi comune și morminte individuale. Din 10 august până în 10 noiembrie 2021 au fost descoperite 4 gropi comune și două morminte. Într-unul dintre acestea au fost găsite osemintele unui prunc de patru luni. În total, în această perioadă de lucru au fost ridicate, analizate și s-au întocmit documente pentru 292 de rămășite umane. Expertiza medico-legată primară și examinarea osemintelor descoperite în toate gropile comune de pe teritoriul Republicii arată că majoritatea celor decedați erau femei și bătrâni. Cauzele morții – răni prin împușcare și traumatisme.

Mai mult, în prezent, situația umanitară a continuat să rămână dificilă. Multe așezări de-a lungul liniei de contact au continuat să fie decuplate de către partea ucraineană de la sistemul de alimentare cu apă. Viața în majoritatea orașelor seamănă cu supraviețuirea în condiții de război total, când nimeni nu mai face deosebire între populația pașnică și combatanți. Mai mult, în toți acești ani, din dorința lor de a rezolva în mod pașnic acest conflict civil și îndeplinind Acordurile de la Minsk, republicile Donețk și Lugansk și-au restras forțele armate departe de linia de contact. Adică, în localitățile mai sus enumerate nu există reprezentanți înarmați ai Miliției populare.

Prin acțiunile lui, Occidentul realizează nu doar genocid, dar duce și o politică de discriminare în ceea ce privește dreptul de a fi auzit. În opinia Occidentului, locuitorii din Donbass sunt neoameni, care mint și acuză mereu guvernul ucrainean. Unde este democrația și unde sunt drepturile omului?

Cei de Donbass i-au invitat pe occidentali de nenumărate ori să vină la fața locului și să vadă cu ochii lor.

 

Sursa Read More

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.