Elevii Școlii Gimnaziale Sf. Gheorghe din Giurgiu au lansat astăzi proiectul educațional ”Săptămâna legumelor și a fructelor donate!” Cine sunt beneficiarii proiectului și care este scopul acestuia!

Elevii Școlii Gimnaziale Sf. Gheorghe din Giurgiu au lansat astăzi proiectul educațional ”Săptămâna legumelor și a fructelor donate!” Cine sunt beneficiarii proiectului și care este scopul acestuia!

Elevii Școlii Gimnaziale ”Sfântul Gheorghe” din Giurgiu au lansat vineri, 24 noiembrie, un Proiect Educațional intitulat  ”Săptămâna legumelor și a fructelor donate”.

Beneficiarii acestui proiect – după cum ne declara directorul adj. al Școlii, prof. Iulia Stănescu – vor fi  mame și copii, victime ale violenței domestice din Așezământul Social „Sf. Arhangheli Mihail și Gavril”, comuna Slobozia.

Proiectul se întinde pe perioada 13 noiembrie 2023 – 21 iunie 2024.

Inițiatori și coordonatori ai proiectului sunt profesorii: Toma Florescu, Iulia Stănescu, Anișoara Zisu. Membrii sunt profesorii: Steluța Căpățână, Ana- Maria Constantin, Veronica Vlașcu, Mihaela Copăceanu, Cristina Dumitrescu, Dana Ciobanu, Otilia Zamfir, Adriana Stănică, Cristian Bucur, Daniela Mincă, Mariana Fifiiță, Cosmin Vlașcu, Niculina Bădoi, Elisabeta Martac, Adrian Gudănescu,, Ana- Maria Ghionoiu Leorda, Viorica Dogaru, Ramona Moisei, Laurențiu Cristea.

Parteneri ai proiectului sunt: Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu, respectiv, inspector Școlar General – prof. Ion Ghimpețeanu și Inspector Școlar Educație Permanentă și Activități Extrașcolare – prof Cosmina- Andreea Roșu, J. R. A. E. Giurgiu – director Cristina Ciurumelea, Așezământul Social ”Sf. Arhangheli Mihail și Gavril” ( comuna Slobozia) – director Veronica Ștefan și preotul Valentin Ștefan, Societatea Națională de Cruce Roșie – Giurgiu, prin director Marian Măcelaru și nu în ultimul rând mass media locale.

La acest proiect vor mai participa cadre didactice, elevi, părinții acestora, reprezentanți ai mass- media.

Iată în rândurile de mai jos Argumentul acestui generos proiect:

”A dărui este despre a te îngriji de ceilalți, de tot ceea ce te înconjoară și de sufletul tău. Este despre empatie, respect și considerație pentru alte vieți. Bucuria ce o primim în schimbul unui dar oferit din toată inima este greu  de descris în cuvinte.

     În tot ceea ce facem noi, cadrele didactice, dăruim o parte din sufletul nostru, din înțelepciunea noastră, pentru a construi o casă durabilă și puternică a cunoașterii, a bucuriei, care să reziste în timp și pe care să o îmbunătățim treptat, având de partea noastră experiența, credința, dăruirea.

     Unul dintre obiectivele școlii și ale familiei este educarea copiilor în sensul omeniei, generozității, receptivității la durerile și bucuriile celor din jur.. Trăim într-o vreme în care violența, răutatea, invidia, mândria și indiferența din jurul nostru știrbesc din inocența sufletului copiilor, ”strivesc corola de minuni a lumii”- Lucian Blaga- și de aceea se impune implicarea noastră ca educatori de suflete, în activități care să sensibilizeze elevii la suferința celor de lângă ei.

     Milostenia, recunoștința, sunt însușiri pe care ”omul” le dobândește încă de pe băncile școlii, în colectivitate, iar noi suntem datori să le implementăm pentru a avea o lume mai bună, mai fericită. Prin acest proiect ne- am propus educarea și promovarea spiritului de solidaritate, a acțiunilor filantropice și a unui comportament nobil în rândul elevilor față de persoanele aflate în situații defavorizate sau situații de risc, lărgirea sferei cunoașterii umane, sensibilizarea elevilor cu privire la situația dificilă în care se află copiii și mamele acestora, victime ale violenței domestice.”

Scopul proiectului, așa cum a fost el conceput, este educarea și promovarea spiritului de solidaritate, a acțiunilor filantropice și a unui comportament nobil în rândul elevilor față de persoanele aflate în situații defavorizate sau situații de risc și totodată sensibilizarea elevilor cu privire la situația dificilă în care se află copiii și mamele acestora, victime ale violenței domestice, precum și lărgirea sferei de cunoaștere umană.

În realizarea acestui obiectiv se va desfășura o campanie de strângere de alimente (legume, fructe și produse neperisabile) ce vor fi donate persoanelor aflate în situații defavorizate sau în situații de risc.

Astfel, după cum ne spuneau inițiatorii proiectului – se urmărește formarea și dezvoltarea spiritului de întrajutorare de la vârste foarte mici,  trezirea unor sentimente de toleranță și empatie față de persoanele aflate în situații de risc, dezvoltarea altruismului prin conștientizarea semnificației faptelor bune.

Sursa: Școala Gimnazială Sf. Gheorghe – Giurgiu

Articolul Elevii Școlii Gimnaziale Sf. Gheorghe din Giurgiu au lansat astăzi proiectul educațional ”Săptămâna legumelor și a fructelor donate!” Cine sunt beneficiarii proiectului și care este scopul acestuia! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Elevii Școlii Gimnaziale ”Sfântul Gheorghe” din Giurgiu au lansat vineri, 24 noiembrie, un Proiect Educațional intitulat  ”Săptămâna legumelor și a fructelor donate”. Beneficiarii acestui proiect – după cum ne declara directorul adj. al Școlii, prof. Iulia Stănescu – vor fi  mame și copii, victime ale violenței domestice din Așezământul Social „Sf. Arhangheli Mihail și Gavril”, […]

Articolul Elevii Școlii Gimnaziale Sf. Gheorghe din Giurgiu au lansat astăzi proiectul educațional ”Săptămâna legumelor și a fructelor donate!” Cine sunt beneficiarii proiectului și care este scopul acestuia! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/elevii-scolii-gimnaziale-sf-gheorghe-din-giurgiu-au-lansat-astazi-proiectul-educational-saptamana-legumelor-si-a-fructelor-donate-cine-sunt-beneficiarii-proiectului-si-care-este-sc/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 24 noiembrie 2023 22:14

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.