Florin Cîţu, despre rectificarea bugetară: Bugetele unor ministere vor beneficia de resurse suplimentare, dar în limita deficitului bugetar asumat

Premierul Florin Cîţu precizează că rectificarea bugetară are la bază execuția bugetară.
„În funcție de execuția bugetară, vedem dacă este nevoie să modificăm ceva la alocarea resurelor în buget, pentru A MENȚINE deficitul bugetar la ȚINTA de 7.16%.
Acesta este singurul rol al rectificării bugetare”, a transmis premierul Florin Cîţu, într-o postare pe Facebook.

„Referitor la execuție, mai jos câteva dintre concluziile apărute în Raportul privind execuția bugetară pe al doilea trimestru al anului 2021:
„Cheltuielile bugetare efectuate în trimestrul al II-lea al anului 2021 s-au situat sub nivelul programat în cazul majorității titlurilor de cheltuieli și în special în cazul cheltuielilor de capital și a celor cu proiectele finanțate din fonduri externe nerambursabile”;
„Este necesar ca în perioada imediat următoare să se intensifice eforturile de implementare a proiectelor de investiții finanțate atât din resurse bugetare interne cât și din fonduri externe nerambursabile astfel încât să se recupereze din decalajul, față de cheltuielile programate a se efectua, înregistrat în primele două trimestre ale anului 2021. De asemenea, în acest context, și sumele atrase din fonduri externe nerambursabile ar urma în perioada următoare să recupereze din decalajul înregistrat în perioada analizată”;

Citeşte şi: Dan Barna, despre execuţia bugetară în ministerele conduse de USR-PLUS: „Lucrurile arată bine. Nu s-a discutat în coaliţie rectificarea bugetară, doar în guvern”

„De asemenea, se impune ca la nivelul ordonatorilor principali de credite, să fie luate măsuri pentru creșterea gradului de absorbție a fondurilor externe nerambursabile, precum și pentru creșterea rigurozității în programarea trimestrială a cheltuielilor publice””, a explicat premierul.

Florin Cîţu susţine că „nu există elemente care să ducă la creșterea deficitului bugetar, iar resursele alocate în buget, la începutul anului, sunt suficiente, având în vedere ritmul cheltielilor lunare din prima jumătate a anului”.

„Bineînțeles, există și elemente noi pe care trebuie să le luam în calcul la această rectifcare. Asa că bugetele unor ministere vor beneficia de resurse suplimentare, dar în limita deficitului bugetar asumat, de 7.16% (sau mai mic )”, a mai transmis Florin Cîţu.

Citeşte şi: Florin Cîţu promite primarilor 7 miliarde la rectificarea bugetară, înainte de alegerile din PNL: „Plătim la timp facturile, o premieră în ultimii 30 de ani”

SURSĂ ARTICOLSursa:
reflectoruldesud.ro/
Articol sursa: Florin Cîţu, despre rectificarea bugetară: Bugetele unor ministere vor beneficia de resurse suplimentare, dar în limita deficitului bugetar asumat

Comentarii

comentarii

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.