Florin Cîţu, prima măsură după moartea pilotului Adrian Cernea din cauza viiturilor. Cere oprirea evenimentelor din zonele cu vreme extremă. „Nu trebuie să ne jucăm”

Florin Cîţu le-a solicitat prefecţilor să discute cu organizatorii de evenimente desfăşurate în aer liber, în zonele vizate de avertizări de vreme rea, pentru a nu îi pună în pericol pe participanţi.

„Nu trebuie să ne jucăm”, a zis Cîțu.

La rândul său, ministrul de Interne, Lucian Bode, și-a exprimat „nedumerirea” privind motivul pentru care nu s-a anulat concursul de maşini off-road în timpul căruia a murit pilotul Adrian Cernea, campion naţional. Competiţia s-a desfăşurat, cu toate că organizatorii ştiau că zona de desfăşurare a concursului se afla sub avertizare meteo, notează Ştiripesurse.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Prefectul de Bacău, declaraţie halucinantă după moartea pilotului Adrian Cernea. Acuză organizatorul competiţiei off-road pentru tragedie: „Şi-au asumat orice s-ar fi putut întâmpla”

Concursul de off road în timpul căruia a murit pilotul Adrian Cernea avea toate avizele necesare, iar piloţii fuseseră informaţi despre avertizările meteo emise în ziua respectivă, după cum susţine Prefectura judeţului Bacău.

În prezent, se derulează o anchetă pentru a se stabili împrejurările exacte ale accidentului, aceasta fiind sprijinită de reprezentanţii Prefecturii.

Citeşte şi: Ajutoare pentru familiile afectate de inundaţii. Florin Cîţu a anunţat câţi bani alocă Guvernul

Conform unui comunicat de presă transmis, duminică, de Prefectura Bacău, despre accidentul în care pilotul de curse Adrian Cernea, fost campion naţional de off road, a decedat, în timpul unei competiţii care se desfăşura la Slănic Moldova, între 17 şi 20 iunie, „organizatorii au luat toate avizele de la instituţiile în drept”.

„În cele două zile de concurs, organizatorii şi participanţii au avut şedinţe tehnice. În cadrul acestora, li s-au adus la cunoştinţă şi avertizările şi codurile de vreme rea şi instabilitate atmosferică”, a precizat Prefectura Bacău.

Sâmbătă, când s-a produs accidentul, în judeţul Bacău era valabil un cod portocaliu de ploi, potrivit News.ro.

„La acest moment, se derulează o anchetă pentru a stabili împrejurările exacte în care s-a produs accidentul, demers pe care îl sprijinim întru totul”, a transmis Prefectura Bacău.

Organizatorii susţin că echipajul format din Adrian Cernea şi copilotul Alex Tache urma să traverseze o vale, loc prin care mai multe echipaje deja trecuseră fără probleme. Maşina de concurs a fost luată de ape.

Copilotul a fost salvat, însă Adrian Cernea a rămas blocat în maşina luată de ape, conform Comisiei Naţionale de Off Road. Trupul său a fost găsit fără suflare, câteva sute de metri mai jos. Copilotul a fost transportat la spital.

Citeşte şi: Tragedie la o cursă off road în Bacău! Pilotul Adrian Cernea a murit după ce maşina sa a fost luată de viitură

SURSĂ ARTICOLSursa:
reflectoruldesud.ro/
Articol sursa: Florin Cîţu, prima măsură după moartea pilotului Adrian Cernea din cauza viiturilor. Cere oprirea evenimentelor din zonele cu vreme extremă. „Nu trebuie să ne jucăm”

Comentarii

comentarii

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.