Giurgiu, printre orașele cu cele mai mici taxe lunare, plătite în grădinițele private!

Giurgiu, printre orașele cu cele mai mici taxe lunare, plătite în grădinițele private!

Tot mai mulți părinții consideră o adevărată  investiție educația copiilor, cât și siguranța și confortul acestora.

De aceea mulți aleg sistemul privat de educație, pentru calitatea serviciilor, programa educațională, programul și confortul oferit. Uneori se plătesc sume substanțiale pentru ca cei mici să aibă parte de cea mai bună educație și supraveghere, sumele oscilând între 1.210 și 2.270 lei/lunar.

Cele mai scumpe localități din țară în privința taxelor percepute de grădinițe sunt Cluj-Napoca și București, unde taxa medie este de 2.200 de lei. Pe următoarele trei locuri regăsim orașele  Târgoviște, Oradea, Târgu-Mureș,  Brașov, Constanța și Ploiești.

La polul opus, orașele cu cele mai mici taxe sunt și localitățile unde oferta învățământului privat este mult mai redusă, majoritatea acestora fiind administrate de stat.

Costurile includ atât taxa lunară, cât și tariful pentru masă, care se percepe separat în majoritatea cazurilor. Analiza nu include, însă, alte costuri, cum ar fi cursurile opționale oferite de unele grădinițe.

Astfel, în Brăila, Giurgiu și Arad părinții scot din buzunare pentru grădinițele private între 1.105 și 1.210 lei. Potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică, orașul Galați se situează la rândul său în topul orașelor cu cele mai ieftine costuri medii necesare pentru un copil care frecventează o creșă sau o grădiniță privată. Aici părinții trebuie să achite 1.350 de lei lunar, sub media pe țară.

Mai trebuie menționat că un alt factor important în stabilirea costurilor pentru învățământul privat îl constituie salariul mediu al locuitorilor din localitate.

(Jurnal)

Articolul Giurgiu, printre orașele cu cele mai mici taxe lunare, plătite în grădinițele private! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Tot mai mulți părinții consideră o adevărată  investiție educația copiilor, cât și siguranța și confortul acestora. De aceea mulți aleg sistemul privat de educație, pentru calitatea serviciilor, programa educațională, programul și confortul oferit. Uneori se plătesc sume substanțiale pentru ca cei mici să aibă parte de cea mai bună educație și supraveghere, sumele oscilând între […]

Articolul Giurgiu, printre orașele cu cele mai mici taxe lunare, plătite în grădinițele private! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/giurgiu-printre-orasele-cu-cele-mai-mici-taxe-lunare-platite-in-gradinitele-private/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 9 noiembrie 2023 22:13

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.