Giurgiuveanul Iulian Urlea, premiul al 3-lea pentru muzică populară, la festivalul „Lumini Sonore”

Giurgiuveanul Iulian Urlea, premiul al 3-lea pentru muzică populară, la festivalul „Lumini Sonore”

Pe Iulian îl știu mai toți giurgiuvenii. Firea lui sociabilă și pasiunea de a cânta muzică populară au contribuit la notorietatea sa în municipiu și județ. De-a lungul timpului a participat la numeroase competiții muzicale reprezentând și câștigând premii pentru Giurgiu.

Duminică, 17 martie ​la Sala I. C. BRĂTIANU din Bucuresti  a avut loc cea de-a VII-a ediție a  festivalului „Lumini Sonore” by Ozana Barabancea, unde Iulian s- a clasat pe locul al 3-la la secțiunea Muzică Populară Vocală. 

Evenimentul a fost organizat de renumita cantăreață de jazz și music hall, artist liric al Operei Naționale Române, dirijor, dar și jurat al celebrului show „Te cunosc de undeva!”.

Festivalul este compus din 7 secțiuni;

  1. Secțiunea Pop Românesc
  2. Secțiunea Pop Internațional
  3. Secțiunea Muzică Clasică Vocală 
  4. Secțiunea Muzică Populară Vocală – C
  5. Secțiunea „Centenar România” 
  6. Secțiunea Jazz
  7. Secțiunea CREAȚIE 

La Secțiunea Muzică Populară Vocală, la categoria 16 +,giurgiuveanul  Iulian Urlea a obținut premiul al 3-lea .

La această secțiune, concurenții au avut de prezentat  doar un cântec integral, cu acompaniament pe negativ sau liveori  o baladă sau doină., ținuta portului popular fiind obligatorie.

 


​Festivalul își propune să descopere și să promoveze noi talente, să încurajeze și să cultive iubirea pentru muzică mai ales în rândul copiilor și adolescenților, respectul fașă de interpreți și de actul artistic, precum și curajul de a-și urma visurile.
Festivalul se adresează tuturor iubitorilor de muzică, fără limită de varstă, și își propune să fie un festival transparent, cu un juriu format din personalități din lumea artistică, jurnaliști, producători TV sau radio.

Pe Iulian îl știu mai toți giurgiuvenii. Firea lui sociabilă și pasiunea de a cânta muzică populară au contribuit la notorietatea sa în municipiu și județ. De-a lungul timpului a…


Autorul articolului Administrator
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-tribune.ro/giurgiuveanul-iulian-urlea-premiul-al-3-lea-pentru-muzica-populara-la-festivalul-lumini-sonore/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://giurgiu-tribune.ro/feed/
Titlu original Giurgiu-Tribune
Data originala articol 18 martie 2024 15:25

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.