În anul 2023, situaţiile  de urgenţă produse pe teritoriul judeţului Giurgiu au fost gestionate eficient-Raport C.J.S.U.

În anul 2023, situaţiile  de urgenţă produse pe teritoriul judeţului Giurgiu au fost gestionate eficient-Raport C.J.S.U.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (C.J.S.U.) Giurgiu s-a întrunit joi, 18 ianuarie 2024, în ședință ordinară, pentru a analiza și aproba ”Raportul de evaluare a activității desfășurate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Giurgiu în anul 2023” și ”Planul de activități al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Giurgiu pe anul 2024”.Datele au fost prezentate de către împuternicit-șef al Centrului Operațional din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Vlașca” al județului Giurgiu, Mihai Nedu, și aprobate în unanimitate de voturi.
În debutul ședinței, prefectul județului Giurgiu, Florentina Stănculescu, și-a manifestat aprecierea față de modul eficient în care membri C:J.S.U. Giurgiu și-au desfășurat activitatea pe parcursul anului 2023 și le-a transmis să nu ezite să apeleze la Instituția Prefectului pentru orice problemă întâmpinată, deoarece aici vor găsi întotdeauna sprijin atât instituțional, cât și uman.
Raportul și planul mai-sus menționate au fost prezentate de către împuternicit-șef al Centrului Operațional din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Vlașca” al județului Giurgiu, Mihai Nedu, și aprobate în unanimitate de voturi.
În anul 2023, C.J.S.U. Giurgiu şi-a îndeplinit prerogativele de asigurare a managementului integrat al situaţiilor de urgenţă, având ca principale obiective:
☑ limitarea factorilor de risc generatori de situaţii de urgenţă;
☑ diminuarea pierderilor de vieţi omeneşti şi de bunuri materiale;
☑creşterea capacităţii operative şi de intervenţie la nivel judeţean.
Pentru realizarea acestor obiective C.J.S.U. Giurgiu a desfăşurat acţiunile prevăzute în planul propriu de activităţi, din care amintim:
☑ Măsurile și acțiunile preventive (planificarea, organizarea și desfășurarea ședințelor ordinare și extraordinare ale C.J.S.U. Giurgiu).
☑ Măsurile dispuse în baza ordinelor și dispozițiilor Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) și ale conducerii Ministerului Afacerilor Interne.
☑ Managementul și gestionarea situațiilor de urgență (cum ar fi: aprobarea locațiilor de cazare puse la dispoziție de către operatorii economici și autoritățile/instituțiile publice pentru cetăţenii străini sau apatrizi aflaţi în situaţii deosebite, care provin din zona conflictului armat din Ucraina şi intră în România; aprobarea Planului de măsuri al C.J.S.U. Giurgiu pentru prevenirea şi combaterea efectelor negative ale situaţiilor de urgenţă specifice sezonului rece 2023 – 2024; actualizarea Planului judeţean de apărare în cazul producerii unei situaţii de urgenţă specifice riscului la cutremure şi/sau alunecări de teren).
☑ Participarea membrilor C.J.S.U. Giurgiu la exerciții, aplicații și alte activități de pregătire, în vederea asigurării calității și operativității intervențiilor.
Se poate aprecia că pe parcursul anului 2023, activitatea C.J.S.U. Giurgiu s-a desfăşurat în condiţii bune, instituţiile cooptate în cadrul Comitetului îndeplinindu-și atribuțiile ce le revin, reuşindu-se astfel gestionarea eficientă a situaţiilor de urgenţă produse pe teritoriul judeţului Giurgiu.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (C.J.S.U.) Giurgiu s-a întrunit joi, 18 ianuarie 2024, în ședință ordinară, pentru a analiza și aproba ”Raportul de evaluare a activității desfășurate de Comitetul…


Autorul articolului Administrator
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-tribune.ro/in-anul-2023-situatiile-de-urgenta-produse-pe-teritoriul-judetului-giurgiu-au-fost-gestionate-eficient-raport-cjsu/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://giurgiu-tribune.ro/feed/
Titlu original Giurgiu-Tribune
Data originala articol 18 ianuarie 2024 15:28

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.