În Spitalul Județean de Urgență Giurgiu au scăzut semnificativ cazurile de gripă, viroză și Covid!

În Spitalul Județean de Urgență Giurgiu au scăzut semnificativ cazurile de gripă, viroză și Covid!

„Putem spune că suntem pe o pantă descendentă privind cazurile de gripă sezonieră, cel puțin prin prezentările pe care noi le avem în Unitatea de Primiri Urgență (UPU)” – ne spunea directorul Spitalului județean Giurgiu, Dragoș CHIVU, referindu-se la numărul bolnavilor  ce au acuzat ultima perioadă infecții respiratorii acute cauzate de virusurile gripale.

”Dacă în urmă cu 10 zile  înregistram  90-100 cazuri de viroze pe săptămână, acuma am ajuns la doar 37- 40 de cazuri. Dacă ar fi să vă redau datele statistice ale săptămânii trecute, enumerând cazurile mai deosebite, aș spune:  gripe 11, Covid 7…Deci, după cum se observă, ele au scăzut  foarte mult. În schimb, ca număr total de prezentări, pe săptămâna trecută au fost 940, cu diverse patologii! Nu am avut însă intoxicați, decedați…Am avut  7 AVC-uri, două come, un accident rutier,.. Deci aș putea spune că este o statistică bună, ca să-i zic așa, din punct de vedere al prezentărilor și nicidecum una alarmantă.

Și, așa cum menționam la început, au scăzut evident cazurile de gripă, viroză și Covid” – mai  preciza directorul Spitalului județean de Urgență Giurgiu, Dragoș CHIVU. 

(Florian Tincu) 

Articolul În Spitalul Județean de Urgență Giurgiu au scăzut semnificativ cazurile de gripă, viroză și Covid! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

„Putem spune că suntem pe o pantă descendentă privind cazurile de gripă sezonieră, cel puțin prin prezentările pe care noi le avem în Unitatea de Primiri Urgență (UPU)” – ne spunea directorul Spitalului județean Giurgiu, Dragoș CHIVU, referindu-se la numărul bolnavilor  ce au acuzat ultima perioadă infecții respiratorii acute cauzate de virusurile gripale. ”Dacă în […]

Articolul În Spitalul Județean de Urgență Giurgiu au scăzut semnificativ cazurile de gripă, viroză și Covid! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jurnal
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/in-spitalul-judetean-de-urgenta-giurgiu-au-scazut-semnificativ-cazurile-de-gripa-viroza-si-covid/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 25 martie 2024 20:14

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.