Locuri inedite pe care să le vezi în România în 2024

Locuri inedite pe care să le vezi în România în 2024

Valea cu povești – Bran

Ce n-aș mai da să fiu copil pentru o zi…. Să mă pot bucura de magia poveștilor și de visurile care devin realitate. Să pot pătrunde într-un loc magic, cu prinți, prințese și povești nemuritoare….. precum  Valea cu Povești. Îmi amintesc cu jind de acele nopți în care bunica mă lua în brațe, iar eu mă cuibăream cu nerăbdare, acolo în culcușul, acela de copil, făcut din perne și pături. Știam că urmează să îmi citească povestea mea preferată. Așa că, repede, mă așezam cuminte, cu urechile ciulite și ochii mari să-mi ascult ascult povestea preferată.Bunica, tacticoasă își punea ochelarii, îmi zâmbea și deschidea marea carte a poveștilor uimitoare. Cu voce blajină și intonație dulce, mă făcea să intru în lumea de basm a prinților și a prințeselor. În lumea în care binele învinge răul și finalurile fericite există.

“A fost odată ca niciodată, că de n-ar fi nici nu s-ar povesti……” și povestea începea…. despre  Valea cu Povești

Pista de bob de la Toplița

În 2021, în Toplița a fost inaugurată cea mai lungă și mai complexă pistă de bob din România. Pista de bob are peste 1900 de metri lungime, pe care iubitorii de adrenalină o pot parcurge în maxim 2 minute. Viteza maximă la coborâre a bobului este de 46 de kilometri pe oră.

De ce este specială această pistă de bob? Pentru că este situată la 880 m deasupra nivelului mării, iar priveliștea este extraordinar de frumoasă. Are o porțiune, mai exact, prima parte a traseului, pe o poiană, de unde ai o vedere superbă – deasupra Topliței; a doua parte este prin pădure și este mult mai aventuroasă pentru că are treceri rapide printre copaci și câteva loop-uri). așadar, distracția este garantată. Găsești toate detaliile relevante în Pista de bob de la Toplița – o doză de maximă adrenalină .

Salina Turda

Se crede că acum câte va milioane de ani în urmă, această zonă era acoperită de mare. Din cauza schimbărilor climatice ale vremii, apa s-a topit și, în urmă a rămas sarea. Istoria Salinei Turda datează din perioada romană, când sarea era extrasă din minele subterane. După ce a fost abandonată timp de secole, a fost redescoperită în secolul al XVII-lea și a fost folosită din nou pentru extragerea sării. În anii 1800, minele au fost modernizate și au fost construite instalații de iluminat și ventilare. O vizită în Salina Turda este, fără îndoială, una dintre cele mai inedite experiențe pe care o poți trăi în România.

Este o experiență pe care o trăiești la toate nivelurile și care îți bucură toate simțurile. Istoria bogată, legendele fascinante și toate modurile prin care te poți recreera sunt rețeta perfectă pentru o experiență WOW.

Brambura Park

Haideți să vedem lucrurile de sus în jos! Da! DA! Haideți într-o o casă, ca …. un labirint întors … Haideți să fim copii pentru câteva minute și să ne bucurăm de această nouă atracție. Brambura Park – Casa Întoarsă. Brambura Park este un parc de distracții tematic și inovator care își propune să redefinească conceptele de distracție și aventură. Unul dintre cele mai captivante elemente ale acestui parc este Casa Întoarsă, o atracție care a reușit să fascineze și să impresioneze vizitatorii de toate vârstele.

Castelul Bethlen de la Arcalia – Castelul Maur de la Bistrița

Din categoria “Știați că…în Transilvania este singurul Castel mauro-bizantin?” face parte Castelul Bethlen de la Arcalia. DA! Un astfel de caste există în România și se găsește la 20 de km de Bistrița Năsăud, în comuna Şieu-Măgheruş. Castelul este singurul din Transilvania care conține elemente ale stilul mauro-bizantin. Arhitectura sa inedită și colorată, creează imaginea unei biserici din Imperiului Bizantin, chiar aici în Transilvania.

Valea cu povești – Bran Ce n-aș mai da să fiu copil pentru o zi…….


Autorul articolului Mihaita Grigore
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://saptamanagiurgiuveana.ro/wp/2024/05/20/locuri-inedite-pe-care-sa-le-vezi-in-romania-in-2024/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://saptamanagiurgiuveana.ro/wp/feed/
Titlu original SĂPTĂMÂNA GIURGIUVEANĂ
Data originala articol 20 mai 2024 11:14

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.