Masa Rotundă despre Prevenirea Abuzului Sexual

Masa Rotundă despre Prevenirea Abuzului Sexual

Giurgiu, 25 martie 2024. Într-un efort comun de a aborda o problemă gravă și sensibilă, reprezentanții DGASPC Giurgiu, Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu, Consiliului Județean Giurgiu și Primăriei Municipiului Giurgiu s-au reunit la o masă rotundă privind prevenirea abuzului sexual. Evenimentul, care a avut loc în incinta Consiliului Județean Giurgiu, a adus împreună stakeholderi cheie din comunitatea locală pentru a aborda această temă și pentru a discuta modalitățile prin care comunitatea poate acționa împreună pentru a proteja și sprijini victimele abuzului sexual.

Masa rotundă a fost moderată de către reprezentanții organizației Viață și Speranță, care au adus în discuție perspective variate și expertiză în domeniu. Subiectele discutate au inclus identificarea și recunoașterea semnelor de abuz sexual, modalități de intervenție eficiente, colaborarea între instituțiile locale pentru a asigura sprijinul necesar victimelor și promovarea educației și conștientizării în rândul comunității cu privire la acest subiect.

Printre participanții la masa rotundă s-au numărat și reprezentanți ai beneficiarilor proiectului, care au împărtășit experiențele și perspectivele lor, evidențiind necesitatea unui răspuns coordonat și sensibil la această problemă.

„Este imperativ ca toți membrii comunității să se implice activ în prevenirea și combaterea abuzului sexual. Prin colaborarea noastră strânsă și angajamentul față de siguranța și protecția fiecărui membru al comunității noastre, putem construi un mediu mai sigur și mai protejat pentru toți”, a declarat un reprezentant al Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu au subliniat importanța educației și formării continue a părinților și elevilor pentru a preveni și detecta abuzul sexual.

La rândul său, Consiliul Județean Giurgiu a reiterat angajamentul său ferm de a sprijini inițiativele și proiectele care vizează protejarea și promovarea drepturilor copilului și combaterea oricărui tip de abuz asupra acestora.

Primăria Municipiului Giurgiu a subliniat importanța colaborării între instituțiile publice și organizațiile neguvernamentale pentru a asigura accesul la servicii și suport pentru victimele abuzului sexual.

Evenimentul a fost un pas important în direcția creării unei comunități mai conștiente și mai implicate în prevenirea și combaterea abuzului sexual. Participanții și-au exprimat recunoștința pentru oportunitatea de a se reuni și de a discuta această temă crucială și s-au angajat să continue eforturile lor pentru a crea un mediu mai sigur și mai protejat pentru toți membrii comunității.

Despre Organizator

Organizația Viață și Speranță organizează și susține acțiuni concrete în profitul persoanelor care trăiesc cu HIV/SIDA, precum și a altor categorii de persoane vulnerabile (romi, copii și tineri, persoane cu dizabilități, persoane care suferă de tuberculoză, persoane dependente de droguri, persoane fără adăpost, persoane din mediul rural, persoane care practică sexul comercial, etc.) în special prin sprijinirea mecanismelor de antreprenoriat, angajabilitate, educație pentru sănătate, apărarea și promovarea drepturilor și educație. Mai multe despre Viață și Speranță, aici: https://viatasperanta.ro/

Despre Partener

Misiunea DGASPC Giurgiu este de a asigura persoanelor domiciliate pe raza sa de acțiune un sistem de asistența socială care să răspundă nevoilor identificate și să ofere o securitate socială universală și cuprinzătoare.

DGASPC Giurgiu are responsabilități în cazurile de abuz, rele tratamente, neglijare sau exploatare, inclusiv exploatare prin muncă, trafic de copii, repatrierea și reintegrarea socială a copiilor neînsoțiți, respectiv returnarea familiilor cu copii și acordarea de servicii de sprijin în funcție de nevoi.

Despre Programul Active Citizens Fund România

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia).

Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.

The post Masa Rotundă despre Prevenirea Abuzului Sexual appeared first on Informatia de Giurgiu.

Giurgiu, 25 martie 2024. Într-un efort comun de a aborda o problemă gravă și sensibilă, reprezentanții DGASPC Giurgiu, Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu, Consiliului Județean Giurgiu și Primăriei Municipiului Giurgiu s-au reunit la o masă rotundă privind prevenirea abuzului sexual. Evenimentul, care a avut loc în…

The post Masa Rotundă despre Prevenirea Abuzului Sexual appeared first on Informatia de Giurgiu.


Autorul articolului Mitroi Mariana
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://www.informatiadegiurgiu.ro/masa-rotunda-despre-prevenirea-abuzului-sexual/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://www.informatiadegiurgiu.ro/feed/
Titlu original Informatia de Giurgiu
Data originala articol 28 martie 2024 12:24

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.