Nicolae Barbu ne minte cu nerușinare în privința vânzării terenului pentru incinerator

Nicolae Barbu ne minte cu nerușinare în privința vânzării terenului pentru incinerator

 

”Minciuna premeditată nu mai este o chestiune de fantezie, ci de caracter”.  – Tudor Mușatescu

Am spus întotdeauna că, pentru a minți credibil, cât de cât, trebuie să fii inteligent, să ai ținere de minte și…puțin respect pentru cei pe care vrei să-i minți.

Nicolae Barbu pare însă să nu știe lucrul acesta fiindcă, ne-a aburit opt ani cu proiecte fanteziste de dezvoltare a orașului în timp ce orașul se scufunda în mizerie, devenind o uriașă ruină, umbră palidă a ceea ce-i lăsase Lucian Iliescu.

Singura sa realizare importantă a fost sporirea propriei averi în timp ce Primăria acumulase peste 85 de milioane de euro datorii.

Acum speră să mai obțină un mandat, tot cu minciuni, în care se încurcă precum Gâgă.

Cea mai mare problemă a fostului primar este, în această campanie, construcția incineratorului de deșeuri periculoase ce se vrea construit la Giurgiu, problemă de care Barbu se leapădă precum dracul de tămâie, deși baza afacerii a fost furnizată de el: terenul pe care se va construi i-a aparținut.

Sau nu? Păi, tocmai aici e minciuna! Că nici el nu mai știe! Cum e posibil?

În 2023, pe 6 octombrie, Nicolae Barbu trimite către ”Jurnalul giurgiuvean” un drept la replică în care cere respectarea adevărului în ceea ce privește terenul cumpărat de la Friendly Waste România SRL:

(https://jurnalgiurgiuvean.ro/drept-la-replica-al-fostului-primar-nicolae-barbu-privind-acuzatiile-referitoare-la-un-eventual-amestec-al-sau-in-vanzarea-terenului-pe-care-s-ar-dori-construirea-unui-incinerator/)

În acest drept la replică, Barbu spune:

”Astfel, informațiile conform cărora “acest teren ar fi fost deținut de fostul
primar Nicolae Barbu, teren achiziționat de acesta cu suma de aprox.100 mii de euro, la momentul lichidării fostului Combinat Chimic și vândut ulterior investitorilor de astăzi, cu intervenția, posibilă a lui Răzvan Cuc” NU SUNT ADEVĂRATE.

Astfel, terenul NU mi-a aparținut, tranzacția fiind făcută printr-o firmă la care nu eram acționar  și care a cumpărat terenul de la Verachim, în 2005, cu suma de 1,2 milioane de euro. Ulterior, firma respectivă, după ce a mai investit peste 700.000 euro pentru a îndeplini sarcinile de mediu, a vândut firmei Friendly Waste, 3000 mp, cu suma de 60.000 euro, în februarie 2021”.

După doar șase luni, Barbu uită ce-a spus și,  în pliantele distribuite în zilele de Paște, cele plătite cu bani cash la adăpostul blocurilor, recunoaște că terenul vândut pentru construcția incineratorului ÎI APARȚINE!

Ce rușine, domnule fost primar! Să ne mințiți așa, în față? Păi, cum ați vândut terenul dacă nu vă aparținea? Și, mai ales, care-i adevărul și care minciuna?

Chiar așa de mult ne disprețuiți și ne credeți de tâmpiți încât să puteți crede că vă  jucați așa cu adevărul iar noi n-o să ne prindem?

M.B

 

 

 

 

  ”Minciuna premeditată nu mai este o chestiune de fantezie, ci de caracter”.  – Tudor Mușatescu Am spus întotdeauna că, pentru a minți credibil, cât de cât, trebuie să fii inteligent, să ai ținere de minte și…puțin respect pentru cei pe care vrei să-i minți. Nicolae Barbu pare însă să nu știe lucrul acesta fiindcă, ne-a aburit opt ani cu proiecte fanteziste de dezvoltare a orașului în timp ce orașul se scufunda în mizerie, devenind o uriașă ruină, umbră palidă a ceea ce-i lăsase Lucian Iliescu. Singura sa realizare importantă a fost sporirea propriei averi în timp ce Primăria acumulase […]


Autorul articolului Bragaru Mariana
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-acum.ro/nicolae-barbu-ne-minte-cu-nerusinare-in-privinta-vanzarii-terenului-pentru-incinerator/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://giurgiu-acum.ro/feed/
Titlu original Giurgiu Acum – ziarul electronic al giurgiuvenilor de unde afli totul la timp
Data originala articol 14 mai 2024 11:19

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.