Nicoleta Ploscaru: ‘Primarul a pornit pe drumul ilegalităților’

Și Nicoleta Ploscaru, a reacționat la Regulamentul Parcărilor. Aceasta îl acuză pe primarul Vergil Chițac că a pornit pe drumul ilegalităților.

„Primarul a pornit pe drumul ilegalităților în legătură cu proiectul de Hotărâre de Consiliu Local de adoptare a Regulamentului parcărilor.

“Taxa” de parcare pe care primarul Vergil Chițac vrea să o plătească anual toți constănțenii, în valoare de 360 lei, este ilegală.

Nu este o taxă, pentru că nu reprezintă contravaloarea unui serviciu prestat de primărie. Având în vedere ca vor fi impozitate anual toate autovehiculele înmatriculate în Constanța, fie că parchează sau nu, ori circulă în afara Constanței, în realitate “taxa” este un impozit anual pe autovehicul, care se adaugă impozitului local pe autovehicul în vigoare în prezent.

Impozitarea de doua ori a unui bun este o aberatie ce încalcă orice principii fiscale și juridice.

O altă ilegalitate este aceea că primarul Vergil Chițac a încălcat legea, care îl obligă să supună acest proiect de HCL dezbaterii publice.

Cele mai importante prevederi, care reprezintă o agresiune brutală împotriva constănțenilor, au fost publicate cu doua zile înainte de ședința de CL de vineri.

În consecință, solicit CL Constanța să respingă proiectul de HCL menționat.

De asemenea, le fac cunoscut consilierilor locali și primarului că voi ataca în instanță HCL privind regulamentul parcărilor, în caz că aceasta va fi adoptată. Dacă de la data adoptării, și până la data anulării de către instanță , regulamentul parcărilor va produce efecte, în sensul încasării de bani de la contribuabili, voi solicita restituirea către constănțeni a sumelor respective, precum și recuperarea prejudiciului de la cei vinovați”, a declarat Nicoleta Ploscaru, președintele Asociației “Constanța Dragostea Mea”.

D.B.Sursa:
reflectoruldesud.ro/
Articol sursa: Nicoleta Ploscaru: ‘Primarul a pornit pe drumul ilegalităților’

Comentarii

comentarii

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.