OMS: În viitor, am putea avea o „constelaţie de mutaţii” ale coronavirusului care ar putea duce la pierderea eficienţei vaccinurilor

Epidemiologul subliniază că, deşi vaccinurile anti-Covid arată semne ale unei eficienţe reduse împotriva variantei Delta, acestea încă sunt eficiente în prevenirea unei forme severe a bolii şi în prevenirea deceselor, potrivit Hotnews.ro.

”Vestea bună este că până acum funcţionează încă împotriva variantei Delta. Ar putea veni un moment când vom avea o constelaţie de mutaţii în care vaccinurile îşi vor pierde eficienţa, de asta vrem să prevenim infecţiile. Din nou, vaccinurile sunt extrem de puternice, dar trebuie… să luăm măsuri să prevenim”, a declarat Maria Van Kerkhove, care a subliniat că oamenii trebuie să facă ambele doze de vaccin şi să nu se oprească la prima doză.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat luni că înfiinţează un centru de transfer tehnologic pentru producerea de vaccinuri ARNm anti-COVID-19 în Africa de Sud, care ar putea începe fabricarea dozelor în 9-12 luni. 
Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a făcut anunţul cu scopul de a spori accesul la vaccinuri pe întreg continentul african, unde cazurile şi decesele au crescut cu aproape 40% în ultima săptămână.

SURSĂ ARTICOLSursa:
reflectoruldesud.ro/
Articol sursa: OMS: În viitor, am putea avea o „constelaţie de mutaţii” ale coronavirusului care ar putea duce la pierderea eficienţei vaccinurilor

Comentarii

comentarii

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.