Ora de vară 2023. 25 Martie, cea mai scurtă zi din an

Ora de vară 2023. 25 Martie, cea mai scurtă zi din an

Trecerea la ora de vară 2023 face ca ziua în care se întâmplă acest lucru să fie cea mai scurtă din an. Acest proces are loc în fiecare an, cu scopul de a beneficia de o perioadă mai îndelungată de lumina naturală.

Ora de vară 2023. Când se schimbă ora în 2023 România trece la ora de vară 2023 în noaptea de 25 spre 26 martie, în ultimul weekend al primei luni de primăvară și la o săptămână după echinocțiul de primăvară 2023. Ceasurile se vor da înainte cu o oră, astfel că ora 3.00 va deveni ora 4.00, iar ziua de duminică va fi cea mai scurtă din an.

Cu trecerea la ora de vară 2023 putem spune că „vom dormi mai puțin”. De asemenea, ziua de 26 martie 2023 va fi cea mai scurtă zi din an, având, din punct de vedere teoretic, doar 23 de ore. Sistemul acesta, utilizat de puține țări, are ca scop folosirea pe cât mai mult posibil a luminii Soarelui. Ideea trecerii la ora de vară îi aparține omului de știință Benjamin Franklin. Acesta a studiat modul în care lămpile cu ulei produceau lumină și cât de eficiente erau acestea. Practic, Franklin a dorit să economisească banii consumați pe lumânări sau lămpi cu ulei și gaz prin alinierea orelor de muncă la orele de lumină naturală. Primele țări care au adoptat-o au fost Germania și Austro-Ungaria, în scopul de a economisi cărbune în timpul războiului. SUA au luat aceeași decizie în timpul Primului Război Mondial. În România, sistemul a fost adoptat prima dată în anul 1917. După război s-a renunțat la trecerea la ora de vară pentru o perioadă.

 

sursa: libertatea.ro

Trecerea la ora de vară 2023 face ca ziua în care se întâmplă acest lucru să fie cea mai scurtă


Autorul articolului Autor Reflectorul de Sud
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: http://reflectoruldesud.ro/2023/03/26/ora-de-vara-2023-25-martie-cea-mai-scurta-zi-din-an/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://reflectoruldesud.ro/feed/
Titlu original Reflectorul de Sud
Data originala articol 26 martie 2023 11:31

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.