Polițiștii de frontieră de la Giurgiu au dat lovitura: aproape un kilogram de cocaină, găsită într-o mașină, la intrarea în țară

Polițiștii de frontieră de la Giurgiu au dat lovitura: aproape un kilogram de cocaină, găsită într-o mașină, la intrarea în țară

La data de 01.02.2024, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti au depistat un cetăţean român care se deplasa cu un autoturism, în care a fost găsit aproape un kilogram de cocaină (850 g).

Acesta s-a prezentat, în jurul orei 14.00, pe sensul de intrare în ţară dinspre Bulgaria, iar ca urmare a verificărilor suplimentare efectuate de către poliţiştii de frontieră în linia a II-a de control, sub bancheta din spate a autovehiculului, a fost descoperită o pungă din plastic în care se aflau patru pachete de formă dreptunghiulară, sigilate cu bandă adezivă, conţinând cocaină.

În cauză au fost sesizaţi procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală care au reținut faptul că cele peste 850 grame de cocaină (drog de mare risc), au fost introduse de inculpat pe teritoriul României, ascunse în autoturism, fiind destinate comercializării.

Faţă de această situaţie, procurorii DIICOT au dispus reținerea pe o durată de 24 de ore a inculpatului, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc și trafic intern de droguri de mare risc.

În cursul acestei zile, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului București, cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

 

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

 

Centrul de Informare și Relații Publice

din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră

La data de 01.02.2024, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul


Autorul articolului Autor Reflectorul de Sud
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://reflectoruldesud.ro/politistii-de-frontiera-de-la-giurgiu-au-dat-lovitura-aproape-un-kilogram-de-cocaina-gasita-intr-o-masina-la-intrarea-in-tara/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://reflectoruldesud.ro/feed/
Titlu original Reflectorul de Sud
Data originala articol 2 februarie 2024 16:33

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.