Problemele orașului Giurgiu și soluțiile acestora, în viziunea fostului primar Nicolae Barbu – partea I

Problemele orașului Giurgiu și soluțiile acestora, în viziunea fostului primar Nicolae Barbu – partea I

Aflat în precampanie electorală, fostul primar Nicolae Barbu a făcut, în coferință de presă, o analiză a principalelor probleme ale Municipiului Giurgiu, pentru care a oferit și soluții.

Starea de fapt a orașului, proiectele nefinalizate sau prost executate, situația parcurilor și a locurilor de joacă, maidanezii și bugetul primăriei sunt câteva dinstre aspectele menționate de fostul edil.

Să le luăm pe rând

CIRCULAȚIA RUTIERĂ

”Am identificat câteva oportunități de a face noi locuri de parcare. Gândim pentru foarte multe zone din oraș sensuri unice, în zona blocurilor, tocmai ca să fluidizăm traficul, după discuții cu specialiști din domeniul circulației, să vedem pe baza unor studii și a unor calcule la fața locului care este numărul de mașini care ies într-o anumită perioadă, câte intră seara când revin la locuințe și atunci să se stabilească și căile de circulație. De ce trebuie sens unic? Pentru că mai câștigăm un rând de parcări pe toate aleile dintre blocuri. Întotdeauna din  taxa pe parcări am făcut locuri noi.”

PROIECTE NEFINALIZATE

”Am fost zilele trecute în zona Ramadan și Șos. Ghizdarului. Cum am lăsat, așa am găsit și oamenii spun același lucru. De trei ani și jumate n-a mai călcat nimeni p-aici. S-au făcut memorii, adrese, iar la un moment le-a răspuns (n.r. primăria) enervant: ”Cine a început să vă facă, ăla să vă termine.” Și pe intrarea Plopilor și pe toată zona din ansamblul II, așa cum s-a încheiat în octombrie 2020. așa am găsit-o acum. Nici măcar o groapă astupată. Cele șase asambluri de străzi cu Cărămidarii Vechi, Negru Vodă, zona Teatrului de Vară…exact cum le-am lăsat, așa le-am găsit. Oamenii mă așteaptă ca să termin ce am început.”

 

PARCURILE ȘI LOCURILE DE JOACĂ

”Pe primarul actual îl deranjează trandafirii. Au scos trandafirii și din parcul Colorat și de vis-a-vis, pe unde îi găsește îi scoate. Am văzut un hei rupism acum și le-am spus – Băi, vedeți că faceți greșeli! – Din dorința de a face peste noapte, încălcați legea.  S-au apucat și au făcut lucrări de amenajări pentru irigații în Parcul Mihai Viteazul. Acolo este un proiect de pe vremea mea, câștigat de SC CERAMICA, care a fost oprit de actualul primar, dar care apare, în continuare, în lista de investiții. Este o lucrare licitată, nu ai ce să mai cauți pe terenul ăla. Amplasamentul a fost predat constructorului, iar GSL vine în continuare și face racordurile de apă șă vadă lumea. Lucrezi cu banii primăriei ceva ce ar trebui să lucreze constructorul? Lucrarea e deja ilegală.

Mai există vreun loc de joacă corect, funcțional și care să respecte toate condițiile legale? Eu nu cred. Toate locurile de joacă au fost realizate în mandatele mele. Acum niciun loc de joacă nu mai e sigur, nici reparate, nici nimic. Dacă n-ai grijă de ele, dacă lași câinii să facă ce vor prin locurile de joacă…” 

 

VA URMA

 

Aflat în precampanie electorală, fostul primar Nicolae Barbu a făcut, în coferință de presă, o analiză a principalelor probleme ale Municipiului Giurgiu, pentru care a oferit și soluții. Starea de…


Autorul articolului Redacție Giurgiu-Tribune
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-tribune.ro/problemele-orasului-giurgiu-si-solutiile-acestora-in-viziunea-fostului-primar-nicolae-barbu-partea-i/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://giurgiu-tribune.ro/feed/
Titlu original Giurgiu-Tribune
Data originala articol 3 aprilie 2024 21:29

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.