Raed Arafat distribuie o actualizare privind COVID-19.+2Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă‼️Sprijinirea autorităților din…

Raed Arafat distribuie o actualizare privind COVID-19.Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi stând în picioareAr putea fi o imagine cu unul sau mai mulţi oameniAr putea fi o imagine cu unul sau mai mulţi oameni, persoane în picioare, în aer liber şi text care spune „B”Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.Ar putea fi o imagine cu unul sau mai mulţi oameni, persoane în picioare şi în aer liber+2Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

‼️Sprijinirea autorităților din Republica Moldova în eforturile de combatere a pandemiei COVID-19, continuă!

În data de 4 februarie 2021, Inspectoratul General …pentru Situații de Urgență, în calitatea sa de punct național de contact, a primit din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, solicitarea autorităților din Republica Moldova pentru acordarea de asistență internațională, având în vedere susținerea eforturilor de combatere a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Guvernul României a decis continuarea acordării unui ajutor umanitar, cu titlu gratuit, a 50.400 doze de vaccin AstraZeneca, aflate în rezerva Ministerului Sănătății, pentru Agenţia Națională pentru Sănătate Publică din Republica Moldova, în vederea gestionării pandemiei împotriva COVID-19. Reamintim faptul că în data de 27 februarie, alte 21.600 de doze de vaccin AstraZeneca au fost acordate Republicii Moldova.

Dozele de vaccin anti COVID-19, acordate cu titlu gratuit, ca ajutor umanitar, reprezintă numărul de doze achiziţionate de Ministerul Sănătăţii şi livrate de către Compania AstraZeneca, prin Acordurile-cadru încheiate de către Ministerul Sănătăţii cu Comisia Europeană.

Misiunea se va realiza cu un mijloc de transport aflat în dotarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, pe ruta București – Chișinău și retur.

Ajutorul umanitar oferit Republicii Moldova, reprezentat de echipamente medicale și vaccinuri împotriva COVID-19, vin ca parte a pachetului de sprijin anunțat de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, cu ocazia vizitei sale din luna decembrie 2020, la Chișinău.

Cu sprijinul comun al Guvernului României – Ministerului Afacerilor Externe-Ministerului Sănătății- Ministerului Afacerilor Interne prin Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, autoritățile române urmăresc de o manieră prioritară, să acorde sprijin direct cetățenilor Republicii Moldova.

România a fost și este mereu alături de cetățenii Republicii Moldova, acordând ajutor de fiecare dată, la nevoie, în spiritul relației speciale bazată pe comunitatea de limbă, istorie și cultură, și fundamentată pe cooperarea în cadrul Parteneriatului strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.

Sursa foto: Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro

European Commission
EU Civil Protection & Humanitarian Aid – ECHO

#dsu #igsu #eu #civilprotection

Vezi mai mult

Comentarii

comentarii

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.