Salut decizia conducerii Consiliului Judeţean Giurgiu de a o numi pe Mihaela Raţă în funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu şi o felicit pe Mihaela pentru că va duce mai departe munca pe care am început-o împreună, în anul 2016. Mihaela Raţă este o profesionistă, alături de care am reuşit, în cei […]

Citeste pe larg

La scurt timp după ce a prezentat consilierilor județeni motivele ce l-au determinat să emită o dispozițe prin care directorul Spitalului Județean a fost demis, președintele Toma Petcu a postat, pe pagina sa oficială, filmarea integrală a discursului pe care l-a ținut în fața consilierilor. De menționat că, după demitereaCiteste pe larg

Ministerul Finanțelor a anunțat că pregătește o Ordonanță de Urgență (OUG) pentru modificarea reglementărilor din Codul Fiscal privind impozitarea pensiilor, ca urmare a deciziei Curții Constituționale a României (CCR) din luna decembrie 2024. Astfel, pensiile vor fi impozitate din nou conform unei cote unice de 10%, renunțându-se la impozitul progresiv care fusese introdus anterior.  În […]

Articolul Schimbări majore în impozitarea pensiilor: ce impact va avea decizia CCR asupra veniturilor pensionarilor în 2025 apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Citeste pe larg

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a respins, marți, cererea lui Călin Georgescu de suspendare a deciziei Curții Constituționale a României (CCR) privind anularea alegerilor prezidențiale din 2024. Într-o decizie luată în unanimitate, CEDO a hotărât să nu adopte măsuri provizorii în cazul Călin Georgescu c. România (cererea nr. 37327/24). Cauza vizează anularea alegerilor prezidențiale […]

Articolul CEDO a respins solicitarea lui Călin Georgescu de a suspenda decizia CCR privind anularea alegerilor prezidențiale apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Citeste pe larg

UAT STĂNEȘTI, titular al proiectului „Extindere sistem de canalizare apă uzată menajeră în satele Bălanu și Ghizdaru, comuna Stănești, județul Giurgiu”, anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către A.P.M. Giurgiu în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, de nesolicitare a evaluării impactului asupra mediului, nesolicitare a evaluării adecvate și […]

Citeste pe larg

Transcriptul discursului AICI

 „Nu poți clădi o societate echitabilă în care oamenii capătă mai multă putere economică, fără a avea însă și recunoaștere socială.

De aceea, pe termen mediu, prioritatea acestui Guvern este să refacă structura economică și socială a comunității. Și să pună la baza acestui proces RESPECTUL pentru munca fiecăruia și, mai ales, pentru modul în care este cheltuit banul public! Cetățeanul a servit mult prea mult timp statul. Este timpul ca și statul să își facă corect treaba față de cetățean.

Și voi da un exemplu, cu riscul de a ostiliza anumite categorii, cum ar fi magistrații.

NU pot sta cu mâinile în sân după decizia Curții Constituționale care a eliminat supraimpozitarea pensiilor speciale! O asemenea decizie produce tocmai FRUSTRARE și INECHITATE față de restul cetățenilor!

De aceea, acest Guvern va căuta soluții pentru a crește în 2025 pensiile mici, pensiile celor care chiar au nevoie de așa ceva. Și de a veni cu o lege a salarizării care să nu mai fie despre cât primește nu știu cine în plus la salariu, ci de cât câștigi în funcție de cât muncești. Iar aici lucrurile trebuie separate foarte clar.

Sporurile și primele nu mai trebuie să fie o obligație lunară, cum au ajuns, din păcate, acum. Beneficiile trebuie să premieze performanța, trimestrial sau anual, exact ca în sistemul privat.

Acesta trebuie să fie etalonul. Angajații de la stat trebuie să își justifice activitatea prin raportări similare ca în mediul privat. Plimbatul de dosare între etaje, cafelele și meniul de la bufet nu înseamnă performanță.

Vrei spor de fonduri europene 50% din salariu? Atunci trebuie să atragi maximumul din target. Dacă ai absorbție 1% la finalul lunii, atunci tot 1% din acest spor îl vei încasa. Este foarte simplu și corect.

Totodată, trebuie să ne îndreptăm foarte rapid către elaborarea unui nou statut al funcționarului public.”

Citeste pe larg

AGRONOMICA SRL cu sediul în Mihăilești, număr cadastral 37481, Parc Industrial Reciclare 2020, jud. Giurgiu, titular al proiectului “Adăugare presă balotat ca și componentă a liniei de sortare, obținere biomasă cu ajutorul mașinii de dezambalare, adăugare rezervor (bazin) de stocare combustibil” anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către APM Giurgiu, în […]

Articolul Anunț public privind decizia etapei de încadrare apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Citeste pe larg

AVIFARMS POULTRY SRL, cu sediul în sat Frâncești, comuna Frâncești, strada Principală, nr. 54, biroul nr. 5, etaj p, județ Vâlcea, anunță publicul interesat asupra deciziei de revizuire a autorizației integrate de mediu nr. 16/17.05.2019 emisă pentru obiectivul „Creșterea păsărilor – F2” amplasat în Mihăilești (Ferma 2), carte funciară nr. 30012, județ Giurgiu. Proiectul de […]

Articolul Anunț public privind decizia de revizuire a autorizației integrate mediu nr. 16/17.05.2019 apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Citeste pe larg

A se vedea pagina 9 a Motivarii Tribunalului Ploiesti.

Motivele contestatiei:
Curtea de Conturi nu putea impune CPS a MAI o metodologie de actualizarea a pensiilor militare care a fost anulata  de aceeasi Curte de Apel Bucuresti in contenciosul cu CPS a MApN prin decizia nr. 972/2022. 

Citeste pe larg

Nivelul aversiunii față de risc din marile piețele financiare era redus, cu o săptămână înainte de desfășurarea celei de-a 60-a alegere prezidențială din istoria Statelor Unite, eveniment care se suprapune cu acutizarea conflictului Israel – Iran și acoliții săi din zonă. Moneda națională a profitat de calmul existent și s-a depreciat marginal de 4,9732 la 4,9735 lei, în timp ce transferurile se efectuau în culoarul 4,973 – 4,974 lei. La sfârșitul săptămânii viitoare se va desfășura ultima ședință de politică monetară a BNR din acest an, motiv pentru ca volumul tranzacțiilor din piață să fie redus, pe fondul unei lichidități excesive. În piață există o anumită incertitudine legată de o eventuală decizie de reducere cu un sfert de punct procentual a dobânzii de referință și a celei pentru facilitatea de depozit, care se situează în prezent la 6,50%, respectiv 5,50%. Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei contractate înainte de mai 2019, a stagnat la 5,55%, valoare stabilită la începutul lui septembrie. O situație asemănătoare s-a regăsit și în cazul indicelui la șase luni, folosit la calcularea ratelor la creditele ipotecare, care s-a consolidat la 5,59% iar cel la 12 luni s-a oprit la 5,64%. Lunea aceasta, Trezoreria a redeschis o emisiune de titluri de stat, cu o valoare programată a emisiunii de 400 milioane lei. Statul s-a împrumutat până în februarie 2038 cu 419 milioane lei, pentru care va achita o dobândă anuală de 6,91%. Săptămâna viitoare, se va desfășura ședința Comitetului pentru Piața Deschisă al Rezervei Federale unde, conform analiștilor, ar urma ca dobânda de politică monetară să fie redusă. Euro se tranzacționa între 1,0782 și 1,0826 dolari, iar media monedei americane a crescut marginal la 4,5981 lei. Cursul francului elvețian a crescut la 5,3070 lei iar cel al lirei sterline la 5,9688 lei. Prețul gramului de aur a crescut la 403,6543 lei, față de maximul istoric de 407,9061 lei, atins miercurea trecută. Pe piețele specializate, metalul galben fluctua între 2.723,40 și 2.744,30 dolari/uncie. În regiune, media monedei maghiare se deprecia marginal la 404,45 forinți/euro. În schimb, cursul celei poloneze se întărea la 4,3478 zloți/euro. Afirmația făcută de un analist, conform revenirea la funcția de președinte a lui Donald Trump ar aduce ar aduce o creștere de 10% a bitcoin, a adus majorări ale cotațiilor pentru toate criptomonedele. Lunea aceasta, după prânz, bitcoin a urcat la peste 69.200 dolari iar ethereum la circa 2.540 dolari. Sunt folosite date și informații disponibile până la ora 14:00

Citeste pe larg

 Punctul de vedere, care va fi aprobat in sedinta de Guvern de astazi, calculeaza impactul bugetar, separat pe actualizarea soldei de functie si separat pe actualizarea soldei de grad, pune in evidenta unele inadvertente de tehnica legislativa pe care le-am mai semnalat si noi pe acest blog, dar  introduce si unele aspecte care releva necunoasterea procedurilor de recalculare a pensiilor militare din anul 2016, cum ar fi imposibilitatea determinarii soldelor de grad si de functie pentru pensiile care au ramas in anul 2016 cu cuantumul mai avantajos, calculat potrivit Legii  nr. 223/2010, sau cele pentru care beneficiarii au optat in perioada 2016-2020 pentru calculul contributiv. In ambele cazuri pensiile respective au si calculul procentual potrivit Legii 223/2015.

Comisiile raportoare vor avea ceva de lucru pentru a pune de acord textul initiativei legislative cu dispozitiile de tehnica de legiferare din Legea nr. 24/2000.

Punctul de vedere al Guvernului este consultativ pentru PARLAMENT.

De astazi, Plx-540/2024 poate fi trimis la comisiile raportoare din Camera Deputatilor

Citeste pe larg