În așteptarea Sărbătorilor Pascale, autoritățile locale din Giurgiu și-au respectat angajamentul față de cetățeni: Cimitirul Sfântul Haralambie a fost curățat complet, toate deșeurile fiind colectate și îndepărtate. Primăria Municipiului Giurgiu a demarat în această perioadă o amplă acțiune de salubrizare în toate cimitirele aflate în administrarea sa, iar Cimitirul Sfântul Haralambie este unul dintre primele […]

Articolul Curățenie generală înainte de Paște: Cimitirul Sfântul Haralambie din Giurgiu, eliberat de deșeuri apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Citeste pe larg

Peste 2,6 milioane de vârstnici cu venituri de până în 2.574 de lei vor primi, luna viitoare, 400 de lei în plus la pensie. Cea de-a doua tranşă din sprijinul financiar, tot de 400 de lei, va fi alocată în a doua parte a acestui an. Astăzi, Guvernul Ciolacu a aprobat ajutorul financiar, după ce, […]

Citeste pe larg


„România este un avion în picaj, în timp ce piloții și echipajul au fost luați ostatici de o parte dintre pasageri, nemulțumiți de destinația aleasă.
De ce mergem spre Vest?
Noi vrem să ne întoarcem. Și nu oricum, noi vrem ca domnu Georgescu să piloteze, nu contează că nu are licență de pilot, e patriot, nu are cum să prăbușească avionul. Cuprinși de panică, restul de pasageri asistă la răzmeriță sperând să vină americanii să-i salveze. Unii din ei chiar își dau ghes: nu ai făcut curs de planorism, la primărie?
Deci poți să conduci și ditamai țara, sunt aceleași principii. Se caută soluții, se cârpesc oferte. Mai sunt câteva minute și ne zdrobim de pământ.
Asta este situația României pe 12 februarie 2025. Și asta vreau să opresc.
Am venit să salvăm țara de la catastrofă. Nu că ne facem de rușine, cum a spus președintele Iohannis. Rușinea nu doare, cum doare prăbușirea economică sau alte sute de mii de oameni care pleacă din țară de frica întoarcerii la vremurile lui Ceaușescu.
De ce eu?
Pentru că sunt singurul om politic care a arătat că nu ține cu dinții de scaun, fie el de parlamentar, ministru, de președinte de partid sau de președinte de țară. Am arătat că sunt îndeajuns de puternic încât să renunț la putere.
De azi, cele trei partide care mă susțin, PNL, PSD și UDMR, s-au unit în Alianța România, Înainte. Nu mai e loc de întors, timp de pierdut. Sunt singurul care știe să îndrepte aeronava și să restabilească traiectoria spre Vest.
Cu înțelepciune și curaj, trecem și peste asta.
România, Înainte!

Citeste pe larg

Până la reluarea meciurilor din returul  Ligii a III-a, la fotbal, giurgiuvenii vor disputa 7 meciuri amicale. Ei au stabilit deja datele și adversarii. Primul meci de pregătire va fi în compania echipei Dunărea Găujani. Jocul se va juca sâmbătă,18 ianuarie 2025, de la ora 11.00, pe stadionul Dunărea Port.           […]

Citeste pe larg

Aflam chiar de pe site-ul institutiei ce trebuia sa faca in cursul anului 2024 ca sa nu se ajunga la anularea  alegerilor parlamentare.

Toleranta fata de actiunile extremiste le-a explodat in fata prin zdrahonii neolegionari si mercenari care se afla in garda lui Calin Georgescu. 

Citeste pe larg

Convingerea mea este că importante sunt reformele care trebuie făcute de noul guvern, precum și un buget corect care să le susțină, nu împărțirea de funcții și portofolii !Este absurd să discutăm nume de miniștri înainte să avem un program serios de guvernare.   Cât timp se discută în șoaptă despre creșteri de taxe, dar […]

Citeste pe larg

Plasamentele în activele considerate riscante au cunoscut deprecieri în ziua în care se desfășoară alegerile prezidențiale și parțiale pentru Congres din Statele Unite. Piețele erau prudente în lipsa unor indicii clare în ceea ce privește câștigătorul, republican sau democrat. Pe acest fond, leul s-a depreciat marginal, de la 4,9748 la 4,9750 lei, iar cotațiile au crescut la 4,974 – 4,976 lei, evoluție monitorizată cu atenție de banca centrală. Cu trei zile înainte de ședința de politică monetară a BNR, indicii ROBOR au stagnat la valorile stabilite la începutul lui septembrie. Indicele la trei luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei contractate înainte de mai 2019, a stagnat la 5,55%. Indicele la șase luni, folosit la calcularea ratelor la creditele ipotecare, s-a oprit la 5,59% iar cel la 12 luni s-a consolidat la 5,64%. Euro se tranzacționa în culoarul 1,0872 – 1,0901 dolari, valori apropiate de cele de la începutul săptămânii. Cursul monedei americane s-a apreciat marginal de la 4,5640 la 4,5665 lei. Miercuri și joi, se va desfășura ședința de politică monetară a Rezervei Federale americane de la care piețele așteaptă o reducere a ratelor de referință cu un sfert de punct procentual. Însă atenția va fi îndreptată, în special, la declarațiile oficiale, care ar putea aduce lămuriri în ceea ce privește decizia din decembrie, după ce piața muncii din Statele Unite a dat semne de oboseală în octombrie. Majorarea plasamentelor în active considerate „sigure” au apreciat moneda elvețiană față de cea europeană, ceea ce a ridicat cursul francului de la  5,2853 la 5,2973 lei. Media lirei sterline s-a majorat de la 5,9164 la 5,9304 lei, cu două zile înainte de ședința Băncii Angliei, unde ar urma ca rata de politică monetară ar urma să fie tăiată cu 0,25%. Prețul gramului de aur a crescut la 402,0590 lei, evoluție determinate de aprecierea monedei americane și a metalului galben la 2.724 – 2.745,80 dolari/uncie. Deprecierea monedelor din regiune a fost mai mare decât cea a leului. Media celei maghiare s-a depreciat la 409,30 forinți/euro iar a celei poloneze la 4,3607 zloți/euro. Bitcoin a scăzut luni noaptea la 66.800 dolari, dar a urcat marți la 67.441 – 69.027 dolari. La rândul său, ethereum a crescut la 2.380 – 2.447 dolari, după o depreciere la circa 2.350 dolari. Sunt folosite date și informații disponibile până la ora 14:00

Citeste pe larg