Trebuie sa recunosc ca nu de multe ori l-am audiat pe actualul ministru al Apararii, astfel ca aproape nu-i stiam glasul.

Impresia  lasata dupa interviul din aceasta seara la A3 este foarte buna. Nu stiu de ce nu iese mai des pe televiziuni pentru ca este un bun comunicator.

Prima idee care a atras atentia este ca la propunerea ministrului Predoiu de a se modifica legea pensiilor militare in forma actuala, care ar invita la pensionare inainte de vreme, la nivelul MApN se considera ca ar trebui intervenit la nivelul statutelor cadrelor militare si politienesti.

Lectia cu care a venit pentru pensiile militare este cea pregatita de directiile din subordonare, in sensul ca a subliniat doar actualizarea soldei de grad, nimic despre solda de functie, si,  ca si pana acum, in ultimii ani, a venit din nou cu graficul pensiilor medii, adica in medie este bine, desi intre pensiile mici si pensiile mari diferentele sunt astronomica. 

A evitat sa vorbeasca despre eliminarea indexarii in anul 2025 prin ordonanta trenuletul, dar a subliniat ca ministerul asteapta decizia CCR din 04 02 2025 in privinta Plx 540/2024 de actualizare a soldelor de grad si de functie, pentru a demara eliminarea inechitatilor. 

Deci sa nu mai auzim ca legea ar majora toate pensiile militare. 

Actualizarea inseamna, asa cum este scris cu rosu pe prima pagina a blogului,   ca fiecare pensionar va primi numai ceea ce ii lipseste din soldele de grad si de functie prezente ale personalului in activitate. 

Cand va aparea inregistrarea cu discursul ministrului despre pensiile militare o voi publica pe acest topic.

Citeste pe larg

 Nefiind mentionat un articol din lege, este posibil sa se fi ridicat o exceptie extrinseca. Daca exceptia priveste articolul cu demnitarii, inseamna ca unul din acestia a avut pile la doamna Weber. 

Daca exceptia este extrinseca, vizand neconstitutionalitatea intregii legi, inseamna ca sistemul ticalosit din interiorul institutiilor militare a asmutit-o pe doamna Weber in timp record.

Dupa citirea motivelor nu cred ca se mai indoieste cineva cine a intocmit materialul.

Rusine pentru Departamentele Juridice si DGFC!

Citeste pe larg

 Adevarul este ca Raportul preliminar de adoptare a PLx 199/2020, cu amendamentele sugerate de MApN si MAI, a fost trimis, in ianuarie 2021, de un deputat USR, la reaviz , catre  Guvernul Cîțu, SGG l-a repartizat ministerelor interesate, inclusiv la MApN, si nici pana in prezent nimeni nu s-a mai obosit sa raspunda daca respinge sau admite respectivul Raport preliminar.

Acum trebuie sa intelegem de ce ministrul Ciuca a dorit sa treaca proiectul prin Parlament inainte de alegerile din anul 2020 si l-a convocat la dansul pe seful Forumului Structurilor Asociative, de la care dorea sa aiba un suport pentru a cere urgentarea adoptarii proiectului. Acesta, crezand probabil ca l-a convocat pentru avansare, s-a dus nepregatit si a cerut timp pentru reconsultare cu asociatiile componente ale Forumului. Cerere fatala pentru adoptarea proiectului. Legislatura s-a incheiat, componenta politica a Guvernului, de asemenea. 

Cineva trebuie sa deblocheze avizul de la Guvern. 

Departamentul pentru Relatia cu Parlamentului nu cunoaste sau se face ca nu cunoaste unde s-a blocat Raportul Preliminar de adoptare a PLx 199/2020, intocmit de Comisia de Munca din Camera Deputatilor.

Pentru reimprospatarea memoriei, invit cititorii dar si asociatiile de rezervisti sa reciteasca articolul scris de HR in anul 2021!

https://www.huhurez.com/2021/01/pl-x-1992020-trimis-la-cituiala.html?m=1

De apreciat insistenta useruliui @ Viorel de a provoca asemenea reactii din partea institutiilor de care depinde rezolvarea problemei inechitatilor din sistemul pensiilor militare.

Citeste pe larg