25 lei/lună/persoană – este valoarea taxei de habitat pe care o propune Executivul Primăriei; pentru a intra în vigoare, însă, este nevoie de votul consilierilor locali. Până la momentul în care va fi supus la vot, proiectul de hotărâre este în procedură de transparență, iar Primăria dă detalii pe paginaCiteste pe larg

   Consiliul Local pentru Situații de Urgență Giurgiu a declarat stare de alertă în municipiu, începând cu data de 20 decembrie 2024, având în vedere problema gunoiului menajer, respectiv îndatorarea Primăriei.  Exasperată de cuantumul datoriei Primăriei Giurgiu privind plata gunoiului, Societatea Eco Sud, prin Centrul de Management Integrat al Deșeurilor Frătești ( cu activități de […]

Articolul Majorarea Taxei de habitat, o măsură dureroasă, dar necesară! Fără ea, orașul Giurgiu riscă să devină el însuși o uriașă groapă de gunoi! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Citeste pe larg

În încercarea de a explica – din nou – situația gravă în care se află orașul, Primăria vine  cu un nou comunicat de presă pe această temă: ”Consiliul Local pentru Situații de Urgență Giurgiu a declarat stare de alertă în municipiu, începând cu data de 20 decembrie 2024, având înCiteste pe larg

Deși, la sfârșitul anului 2024, Marcel Ciolacu dădea asigurări că veniturile românilor nu vor scădea, iar salariile și pensiile vor fi indexate, celebra ”Ordonanță Trenulețul” (OUG 156/2024), publicată cu două ore înainte de Anul Nou, anunța înghețarea pensiilor și salariilor bugetarilor, creșterea impozitul pe dividende, dispariția facilităților din IT, construcții și agricultură. Doar taxele și impozitele locale se ”bucură” de majorarea cu rata inflației, după cum ne înștiințează, astăzi, DTIL Giurgiu cu o înduioșătoare poveste despre cum el, bunelul cu haine ponosite șe așează, umil, la coadă șă-și achite, cu smerenie și simț civic, impozitul la casă și cimitir. Ce […]

Citeste pe larg

Reprezentantii rezervistilor sunt convocati maine la orele 11, 00 la Guvern.

 (proiect)

Art. 1. – (1) Cuantumurile brute ale pensiilor militare de stat prevazute de Legea nr. 223/2015 privind pensiile militate de stat, cu modificarile si completarile ulterioare, se majoreaza diferentiat, astfel:
a) cu 40% pensiile militare de stat recalculate in conditiile prevazute la art. 109 si 110 din Legea nr. 223/2019, cu modificarile si completarile ulterioare.
b) cu 30 % pensiile militare de stat stabilite pana la 31.12.2017;
c) cu 10% pensiile militare de stat stabilite de la 01.01.2018, pana la 24.03.2024.
(2) Cuantumul pensiei nete stabilite de la 01.01.2018, pana la 24.03.2024 se majoreaza cu 10%.
(3) Data stabilirii cuantumului brut al pensiei militare de stat prevazuta la alin. (1) si (2) reprezinta data deschiderii dreptului la pensia militara de stat.
Art. 2 – Acordarea majorarilor pensiilor militare de stat prevazute de prezenta ordonant de urgenta se face in limita fondurilor bugetare aprobate in bugetele institutiilor publice de aparare, ordine publica si securitate nationala.
Nota blogului
Proiectul este de majorarea diferentiata a pensiilor militare si nu are legatura cu Plx 540/2024, de actualizare.
Ca atare, o asemenea ordonanta poate fi data oricand, inclusiv pana la data de 17 12 2024, cand se dezbat la CCR obiectiunile formulate de Avocatul Poporului.
La o asemenea majorare nu se pierd indexarile.

Citeste pe larg

Ati preluat si dvs cliseul mincinos ca militarii nu au platit niciodata contributii pentru pensii si astfel ati ajuns sa-i numiti nesimtiti pe rezervistii care astazi au pichetat sediul PSD. 
Puneti-o pe ministra muncii sa se documenteze cand s-a introdus pentru prima data in Romania contributia individuala pentru pensie.
Nu cumva pana la intrarea in vigoare a L 19/2001 niciun angajat din Romania, nu numai militarii, nu a platit contributie individuala pentru pensii?  In perioada lui Ceausescu, de care amintiti in interviul de astazi, si in perioada ulterioara, pana in anul 2001, contributiile pentru pensii erau platite de toti angajatorii din Romania, nu de anjajati. 
Daca n-ati aflat, sa stiti ca si militarii platesc contributii individuale la bugetul de stat, incepand  din aprilie 2001, asa cum angajatii civili au inceput sa plateasca contributii individuale la bugetul asigurarilor sociale de la aceeasi data. Sunt de rea credinta cei care v-au influentat sa faceti aceasta diferentiere intre asiguratii din sistemul public de pensii si cei din sistemul militar.
V-ati insusit o falsa problema care ar caracteriza  sistemul pensiilor militare, in loc sa va preocupati de inlaturarea inechitatilor dintre pensiile stabilite inainte de OUG nr. 59/2017 si cele dupa, asa cum v-ati preocupat de inlaturarea inechitatilor din sistemul public de pensii.
Dupa lege actuala, tatal d-voatra, daca mai traia, nu ar avea o pensie mai mare de 4000-5000 lei, in timp ce un plutonier pensionat in anul 2023 are o pensie de cca 7000 lei . A se vedea situatia prezentata  pe baza de cupoane de pensii din acest an.
Marea gafa impardonabila a lui Ciolacu incepe la minutul 4,00 al inregistrarii de mai jos.
„4,7 milioane de pensionari, sunt doua mari categorii, in care iarasi urla unii cu  nesimtire, fiindca nu pot sa le spun altfel… vorbim de politisti si militari… din MApN pe care i-au incadrat la un moment dat la pensii speciale, pentru ca Ceausescu asa a gandit…. sistemul comunist, ca ei sa nu aiba contributii pentru pensii. In schimb, viitorul este in functie de contributia fiecaruia”

Citeste pe larg

                                  Comunicat de presă Guvernul a aprobat Hotărârea nr. 598 din 06.06.2024 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, care prevede majorarea nivelului acestuia la 3.700 lei lunar, începând cu data de 1 iulie […]

Articolul DAS Giurgiu: Majorarea salariilor asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav și a indemnizației lunare pentru persoanele cu handicap grav! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Citeste pe larg

Guvernul a aprobat Hotărârea pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, care prevede majorarea nivelului acestuia la 3.700 lei lunar, începând cu data de 1 iulie 2024, față de 3.300 lei cât este în prezent. Măsura va avea efecte pozitive la nivel social, prin stimularea ocupării în sectoarele în care […]

Articolul Majorarea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, la 3.700 lei lunar, aprobată de Executiv apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Citeste pe larg