La data de 13 martie, ora 11.10, polițiștii Biroului Rutier au depistat, pe strada Vlad Țepeș, din municipiul Giurgiu, un bărbat, de 32 de ani, din aceeași localitate, în timp ce conducea un autoturism, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 1,61 mg/l […]

Articolul O miercuri neagră pentru un giurgiuvean care s-a urcat băut la volan și cu dreptul de a conduce, suspendat! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Citeste pe larg

Un eveniment rutier a avut loc marți, 27 februarie, pe B-dul București, din municipiul Giurgiu, în zona fostului „Patibar”. În accidentul auto au fost implicate o motocicletă și un autoturism. Potrivit polițiștilor sosiți la locul evenimentului, motocicleta era condusă de o tânără de 18 ani care a intrat pur și simplu, într-un autoturism parcat. La  […]

Articolul „Marțe neagră” pentru o motociclistă cât și pentru un conducător auto, ambii din Giurgiu! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Citeste pe larg

Cum poate profita județul de exploatarea gazelor din Marea Neagră și de gazoductul pe care Transgaz îl construiește până la Podișor – o treime din localitățile traversate de acestă conductă sunt din Giurgiu Județul Giurgiu va deveni, în curând, un județ cheie pentru sistemul energetic românesc, în condițiile în care la Podișor, locul de unde …

Citeste pe larg

Prețul porumbului fiert a luat-o razna pe litoral, ajungând să coste chiar și de zece ori mai mult decât  prețul  cu care a fost cumpărat de la producător. Așa că cei ce salivează după un porumb fiert (care uneori nu e mai mare de o palmă), trebuie să scoată din buzunar 10 lei, deși vânzătorii  […]

Citeste pe larg

Magistrala Albastră poartă semnătura inginerului Chiriac Avădanei. El a fost desemnat de Nicolae Cauşescu să proiecteze măreaţa realizare comunistă.

Proiectarea a început pe data de 10 iulie 1973. Iniţial, echipa a fost formată din 185 de ingineri şi de tehnicieni de la IPTANA. 
 „Lucram la realizarea studiilor cu universităţile din Bucureşti După aprobarea proiectului general, în 1978, timp de trei zile pe săptămână urmăream şi examinam execuţia lucrărilor“, a povestit pentru Adevărul Chiriac Avădanei.
După mai multe proiecte, a fost ales cel final:canalul pornește din Dunăre la Cernavodă (la kilometrul 300 pe fluviu) şi, urmând Valea Carasu, pătrunde la kilometrul 40 în platoul dobrogean, pe care îl traversează pe direcţia Basarabi-Valea Seacă-Straja-limita de nord a Lacului Agigea, până în portul maritim Constanţa.
În anii 1984-1987 s-a executat şi ramura de nord a canalului principal, pe direcţia Poarta Albă-Midia-Năvodari.
Prima formaţiune de lucru care a demarat lucrările la canal a fost cea de la Porţile de Fier, care realizase calea ferată şi drumul naţional dintre Turnu Severin şi Orşova.
Lucrările pentru construcţia canalului au fost organizate, conduse şi coordonate de Centrala Canal Dunăre-Marea Neagră, instituţie înfiinţată în 1975.
Statul român a împrumutat un miliard şi jumătate de dolari, bani care s-au cheltuit pentru echiparea fabricilor şi uzinelor construite în toată ţara, inclusiv cele care produceau echipamente şi utilaje pentru realizarea canalului.
Acesta a fost construit de nouă grupe de şantiere. La construcţia lui au participat două brigăzi de geniu ale Ministerului Apărării Naţionale

 

Citeste pe larg

Cele mai mari scumpiri din ultimii 20 de ani, grevă generală în Educație și alte proteste în pregătire, ratarea aderării la spațiul Schengen, PNRR întârziat și pensii speciale intacte. Acestea sunt câteva dintre „realizările” Guvernului Ciucă. Cătălin Drulă, președintele USR, a prezentat, joi, o nouă ediție a Cărții negre a guvernării PSD-PNL – Bilanțul Guvernului […]

Citeste pe larg

Mai multe surse UA raportează că #Rusia a lansat rachete de croazieră Kalibr pe mare din zona Crimeei, care au fost programate pentru a evita apărarea antiaeriană APU la granița Moldovei. Drept urmare, au intrat în spațiul aerian moldovenesc și românesc (NATO).

Ministerul Apărării Naționale susține că sistemele de apărare antiaeriene ale României au identificat o singură racheta rusă, care însă nu a intrat în spațiul aerian al țării noastre.

Proiectilul lansat de ruşi din zona peninsulei Crimeea a survolat pe rând Ucraina, Republica Moldova şi a reintrat în spaţiul aerian al Ucrainei, ţinta sa finală. Distanţa cea mai mică la care racheta a trecut de graniţele României a fost de 35 de kilometri. Ca măsură de precauţie, două avioane MiG-21 LanceR, care executau un exerciţiu de poliţie aeriană, au fost redirecţionate către nordul ţării pentru a supraveghea racheta ruşilor. 

Comunicat Ministerul Apărării din R. Moldova

Potrivit comunicatului din R. Moldova racheta rusească ar fi avut o traiectorie mult mai la est decât precizează MApN.

Citeste pe larg

 Dincolo de fastul ceremonial de la Cotroceni cu care Iohannis și-a primit oaspeții din Azerbaidjan, Georgia și Ungaria, de importanța acordului pentru securitatea energetică a Europei.. ca alternativă la dependența de Rusia, este interesant de urmărit limbajul trupului oficialilor participanți, în special al premierului Viktor Orban.

Citeste pe larg

ARHIVA NEAGRA – Procesul Noica-Pillat – Dosarele distrugerii elitei romanești – O lucrare Civic Media cu documente de la CNSAS, coordonată de Prof Constantin Barbu și realizată împreună cu Victor Roncea Read More Sursa: ActiveNewsCiteste pe larg

Rusia își reia participarea la acordul cerealier din Marea Neagră, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, la 2 noiembrie, transmite Izvestia. Potrivit ministerului, Moscova a primit garanții suficiente pentru tranzacția cu alimente. Ucraina, în special, a asigurat că coridorul umanitar va fi folosit doarCiteste pe larg