Un avocat spune că a fost i-a fost încălcată demnitatea la locul de muncă pentru că i s-a cerut să nu mai tragă pârțuri

Un avocat care a dat în judecată Crown Prosecution Service (CPS), însărcinat cu urmăririle penale în Marea Britanie, după ce un coleg i-a cerut să nu mai tragă vânturi în încăperea în care lucrau amândoi a pierdut procesul. Avocatul a spus că flatulența a fost cauzată de medicamentele pentru inimă și a susținut că această rugăminte a colegului i-a încălcat demnitatea, relatează The Guardian.

Tarique Mohammed a dat în judecată agenția de urmărire penală pentru hărțuire și a declarat unui tribunal că flatulența sa repetitivă a fost cauzată de medicamentele pe care le lua pentru o afecțiune cardiacă.

El a spus că comentariul colegului său Paul McGorry a fost „stânjenitor” și i-a încălcat demnitatea – dar juriul a considerat că este o cerere rezonabilă să-i fi cerut să înceteze.

Procurorul, care a suferit un atac de cord în 2014, a mai susținut că a fost discriminat din cauza dizabilităților sale și a făcut o serie de acuzații suplimentare împotriva colegilor și șefilor săi.

El a susținut că i-au aruncat sticlele cu apă și i-au cerut să lucreze o zi pe săptămână la 60 de mile distanță.

Afirmațiile privind discriminarea legată de dizabilități au fost, de asemenea, respinse de juriul, prezidat de judecătorul Emma Hawksworth, din Reading, Berkshire.

CPS a recunoscut că l-a tratat pe Mohammed în mod inechitabil, nepermițându-i să lucreze de acasă două zile pe săptămână și să părăsească locul de muncă la ora 16:00 pentru a-l ajuta să-și gestioneze starea și prin eliminarea atribuțiilor, ceea ce înseamnă că va primi despăgubiri.

Afectiunea lui cardiacă a însemnat că trebuia să ia zilnic medicamente, ale căror efecte secundare au însemnat că a trebuit să rămână acasă câteva ore după ce le-a luat. În 2016, a început să împartă un birou cu McGorry, unde a fost pusă problema flatulenței sale persistente.

„Domnul McGorry știa că reclamantul a avut un atac de cord, dar nu știa ce medicamente ia reclamantul sau că flatulența era un efect secundar al medicamentului”, i s-a spus tribunalul.

„Au fost incidente repetate de flatulență în cameră. La un moment dat, domnul McGorry l-a întrebat pe [dl Mohammed]: „Este nevoie să faci asta, Tarique?””.

Tribunalul a respins pretențiile lui Mohammed de hărțuire și victimizare legate de dizabilități. „Multe dintre incidentele despre care [el] se plânge nu au avut legătură cu handicapul său… sau au fost cauzate sau agravate de o reacție exagerată a [el]”, a spus comisia.

Cu privire la flatulență, tribunalul a comentat: „Întrebările domnului McGorry către (dl Mohammed) nu au fost adresate cu scopul de a încălca demnitatea [lui] sau de a crea un astfel de mediu. Nu era o întrebare nerezonabilă de pus, când au existat incidente repetate de flatulență într-un birou mic.”

SURSĂ ARTICOL

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.