Vă petreceţi sărbătorile peste hotare? Aflaţi ce restricţii sunt în cele mai vizate destinaţii de concediul

Andreea Morosanu – Editor

Nu mai este deloc o noutate faptul că majoritatea romanilor au prins gustul vacantelor peste graniţe, iar acest lucru se datorează faptului că majoritatea serviciilor oferite de Horeca în România sunt proaste, scumpe, iar patronii s-au transformat în escroci de meserie. Nu de mult, într-o discuţie mi-a atras atenţia o vorbă atât de preţioasă, tristă dar adevărata…” romanii au ajuns să fie prea săraci pentru a face turism în România”. Dacă în urmă cu ani de zile, o vacanţă în străinătate părea un lux, în vremurile pe care le trăim, luxul a devenit sinonim unui concediu în propria ţară.

Cu siguranţă mulţi dintre voi, alegeţi să vă petreceţi sărbătorile de iarnă peste hotare, însă pandemia de corona virus vine la pachet cu schimbări şi restricţii pentru turişti periodice, iar pentru a vă salva timpul, venim în ajutorul vostru prin prezentarea condiţiilor de călătorie în cele mai vizate destinaţii de vacanţă!

Dacă optaţi pentru o vacanţă în Bulgaria:

Bulgaria clasifica ţările pe culori, în funcţie de situaţia epidemiologică. Astfel cetăţenii care vin din ţări „verzi” sau „portocalii” pot intra pe teritoriul Bulgariei pe baza prezentării certificatului verde sau un document care atestă trecerea prin boala. Sunt acceptate şi testele de tip Antigen (valabilitate 48h) sau PCR (valabilitate 72 h). Bulgăria accepta persoanele vaccinate cu orice tip de ser aprobat de Uniunea Europeană, inclusiv vaccinul Sinopharm sau Sputnik.

Cetăţenii care vin din zone „roşii” pot intra pe teritoriul Bulgariei doar dacă sunt cetăţeni ai Uniunii Europene să ai Spaţiului Shenghen în aceleaşi condiţii relatate anterior. Excepţie de la această regulă fac anumite categorii profesionale cum ar medicii.

Dacă optaţi pentru o vacanţă în Grecia:

În Grecia, oricine poate călătorii liber dacă este vaccinat cu schema completă sau prezintă un document care atestă trecerea prin boala. Sunt acceptate şi testele PCR (72h) sau Antigen (48h), însă în această ţară persoanelor ne vaccinate nu li se permite accesul în baruri, restaurante, cafenele sau cinematografe, doar în magazinele esenţiale.

Dacă optaţi pentru o vacanţă în Danemarca:

 Persoanele vaccinate cu schema completă pot călătorii liber cu o condiţie. În ultimele 10 zile să nu fi fost într-o ţară cu risc epidemiologic ridicat. În acest caz se solicita rezultatul unui test PCR pentru cei care provin din astfel de ţări, în cazuri mai grave chiar testul PCR şi autoizolarea pe o perioadă de 10 zile. În momentul de faţă, România nu este considerată zonă cu risc epidemiologic ridicat.

Dacă optaţi pentru vacanţă în Franţa:

Franţa este o ţară vizata de turişti în perioada sărbătorilor, iar restricţiile acestei ţări permit turiştilor vaccinaţi care fac parte din Uniunea Europeană să intre pe teritoriul ţării fără a fi necesar un test de tip PCR, însă toţi ceilalţi turişti, care nu fac parte din Uniunea Europeană, indiferent de statutul de vaccinare, au obligaţia să prezinte un test de tip PCR la intrarea în ţară. Excepţie de la regulă o fac turiştii din ţări precum Norvegia, Islanda şi Elveţia aceştia fiind acceptaţi fără obligativitatea prezentării unui test de tip PCR.

Dacă optaţi pentru o vacanţă în Austria:

Austria este una dintre cele mai bifate târî pentru concediile de iarnă.

Pentru a putea alege Austria că destinaţie de vacanţă trebuie să prezentaţi dovada schemei complete de vaccinare sau documentul care atestă trecerea prin boala (documentul nu trebuie să fie mai vechi de 9 luni). Persoanele ne vaccinate sunt obligaţi să prezinte un test de tip PCR (72h).

Pentru persoanele ne vaccinate, care vin din ţări cu risc epidemiologic ridicat, se impune carantinarea acestora 10 zile, cu dreptul de ieşire din carantina în ziua a 5-a în baza unui test PCR negativ.

Dacă optaţi pentru vacanţă în Islanda:

Atenţie! În Islanda, trebuie să prezentaţi rezultatul unui test negativ de tip PCR, chiar dacă sunteţi vaccinat.

Dacă optaţi pentru vacanţă în Spania:

Turiştii care vin din zone de risc epidemiologic, pot intra pe teritoriul acestei ţări pe baza certificatului verde şi documentul care atestă vaccinarea sau a unui document de trecere prin boala (valabil 6 luni). Autorităţile spaniole accepta toate vaccinurile autorizate de OMS şi EMA, incluzând şi vaccinul Sinovac din China.

Persoanele ne vaccinate sau care nu au schema completă, pot intra pe teritoriul Spaniei, prin prezentarea unui test PCR (72 h) sau Antigen (48h).

Accesul persoanelor care sosesc din ţări UE/SEE, tari care nu figurează pe lista ţărilor cu risc epidemiologic, este permis fără a prezenta vreo dovadă de vaccinare sau testare.

Dacă optaţi pentru Regatul Unit:

Toate persoanele care călătoresc în această zonă, indiferent dacă sunt sau nu vaccinaţi trebuie să prezinte rezultatul a 2 teste de tip PCR. Mai exact, în momentul în care intră pe teritoriul ţării trebuie să prezinte rezultatul unui test de tip PCR, dar şi dovada rezervării şi achitării unui alt test care v-a fi efectuat a doua zi după sosire. Până la primirea rezultatului celui de-al 2-lea test, trebuie să se autoizoleze.

Sursa: saptamanagiurgiuveana.ro/wp/
Articol sursa: Vă petreceţi sărbătorile peste hotare? Aflaţi ce restricţii sunt în cele mai vizate destinaţii de concediul

Comentarii

comentarii

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.