Detașamentele de Pompieri Giurgiu și Bolintin Deal, dar și Stațiile Mihăilești și Colibași şi-au deschis, astăzi, porţile pentru toţi cei care au dorit să cunoască activitatea şi misiunile instituţiei. Acțiunile au fost organizate în contextul sărbătoririi Zilei Informării Preventive – Marți 13.
Sute de giurgiuveni, de toate vârstele, au participat la activități menite să sublinieze importanța unui comportament responsabil și a prevenirii situațiilor de urgență. Specialiștii Inspecției de Prevenire au abordat următoarele teme:
- folosirea responsabilă a instalațiilor electrice și de gaze;
- instalarea detectoarelor de fum și de gaz în locuințe;
- supravegherea și informarea copiilor, astfel încât aceștia să cunoască riscurile la care se expun în orice împrejurare.
Vizita celor mici, în special a copiilor de la două grădinițe din municipiu, a adus energie și entuziasm. Aceștia au fost întâmpinați de pompierul Sam, un personaj îndrăgit, care i-a învățat prin jocuri și exemple simple cum pot deveni mai atenți la pericole.
Un moment preferat de copii a fost demonstrația cu autospeciala de intervenție la înălțime. În timp ce unii dintre aceștia erau dornici să urce în mașini, alții învățau cum să țină furtunul pentru a stinge focul sau probau căștile de protecție.
Pompierii le-au vorbit despre lucruri pe care ar putea fi tentați să le facă, fără să își dea seama de riscurile la care expun și le-au oferit sfaturi pentru ca ei să fie în siguranță. Printre acestea se numără:
- nu vă jucați cu focul și nu umblați la prize sau întrerupătoare;
- nu vă cățărați în copacii aflați în apropierea liniilor de înaltă tensiune deoarece există pericol de electrocutare;
- nu vă jucați în zona căilor ferate electrificate și nu vă urcați pe vagoanele staționate, nici măcar pentru a face un selfie;
- dacă vedeți un cablu electric căzut la pământ sau un panou de electricitate deschis, îndepărtați-vă și chemați un adult să vadă despre ce este vorba.
Activitățile s-au desfășurat sub semnul responsabilității și al educației, fiind distribuite și materiale informative din campania națională „Marți-13”, cu recomandări utile pentru toate categoriile de vârstă.
Împreună, suntem mai pregătiți în fața riscurilor și de aceea invităm giurgiuvenii să urmărească în continuare pagina de internet – www.isugiurgiu.ro, pagina de Facebook – ISU Giurgiu, Instagram – isu.gr și Platforma Naţională de Pregătire pentru Situații de Urgență – fiipregatit.ro pentru a afla consulta ghidurile care prezintă toate măsurile ce trebuie luate înainte, pe timpul și după producerea unei situații de urgență.
Compartimentul Informare și Relații Publice ISU Giurgiu
Reflectorul de Sud