‼️‼️‼️ Important ‼️‼️‼️ Începând cu…

Primaria Fratesti

‼️‼️‼️ Important ‼️‼️‼️

Începând cu ziua de miercuri, 26.05.2021, firma de salubritate va colecta deșeul reciclabil( SACUL GALBEN)‼️ din întreaga comună.

Această activitate va avea loc la fiecare 2 săptămâni.

Deseul menajer va fi colectat în zilele obișnuite pentru fiecare localitate, săptămânal.

1.Deșeul menajer – se colectează în pubele iar compoziția este, în principiu de: resturi de carne și pește, gătite sau proaspete, resturi de produse lactate (lapte, smântână ,brânză, iaurt, unt, frișcă) ouă și coji de ouă, grăsimi animale, excremente ale animalelor de companie, scutece și obiecte de igienă intimă, resturi de mâncare, materiale compozite murdare și care nu pot fi spălate (ambalaje cu grăsimi, recipiente de lactate,etc.), conținutul sacului de la aspirator, inclusiv saci de aspirator, mucuri de țigări veselă din porțelan, etc.

2. Deșeu reciclabil – se colectează în sacii galbeni iar compoziția este, în principiu de: ambalaje din plastic/produse din plastic, hârtie/ambalaje hârtie, ambalaje de sticlă ( borcane și sticle ), ambalaje metalice (doze de aluminiu, cutii conserve).

3. Deșeu biodegradabil – nu se colectează, ci se compostează în curte iar compoziția este, în principiu de: frunze, gunoi de păsări, inclusiv cu paie, fructe, compost de bălegar si urină cu must de bălegar, paie, iarbă cosită, reziduuri de legume, dejecţii de bovine, cabaline si porcine, resturi menajere ce nu conțin plastice și metale (de la bucătărie), vreji de legume, crengi verzi şi uscate, rumeguş de lemn, hârtie, carton umed, etc. Nu puneţi plastic, metale, pietre şi alte deşeuri necompostabile şi nebiodegradabile!!!

ARDEREA DEŞEURILOR DE ORICE FEL ESTE INTERZISĂ ŞI SE PEDEPSEŞTE CONFORM LEGII!

AMESTECAREA DEŞEURILOR ESTE INTERZISĂ ŞI SE PEDEPSEŞTE CONFORM LEGII!

Contribuţia dumneavoastră este foarte importantă pentru micşorarea sumei facturate cât şi pentru protecţia mediului în care locuiţi!

Vezi mai mult

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.