🎲 🪙 💍📌 Baterii de ceas, nasturi, monede, zaruri,…

ISU Giurgiu

🎲 🪙 💍📌 Baterii de ceas, nasturi, monede, zaruri, bijuterii, accesorii pentru păr, arcuri de pix … și exemplele pot continua … Toate sunt obiecte complet inofensive, însă în mâinile copiilor pot deveni periculoase. De aceea este foarte important ca micuții să fie supravegheați în permanență, mai ales în primii ani de viață, când au tendința de a duce la gură sau la nas toate obiectele pe care le găsesc.

👨‍🚒 Echipajele #SMURD Giurgiu și Bolintin Deal au intervenit în două astfe…l de cazuri, anul acesta. O fetiță în vârstă de trei ani a înghjițit o bucată de ciocolată, care i-a rămas blocată în gât. O altă fetiță, de patru ani, și-a introdus o mărgea în nas. Micuța s-a jucat cu o brățară care s-a rupt, iar una dintre mărgele a rămas la îndemâna acesteia. Ambii copii au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale.

📿Țineți departe de copiii mici produse precum boabele de fasole, porumb, mazare, orice fel de semințe, mărgele, polistiren, fragmente de jucării!

🍛Învățați-i să mănânce încet pentru a nu se îneca!

💊 🍬 Nu le spuneți copiilor dumneavoastră că pastilele sunt „bomboane” sau că medicamentul sub formă de sirop este „dulceață” pentru că, într-un moment de neatenție, aceștia le pot consuma ca și când ar fi dulciuri.

🧴Nu depozitați produse de curățenie sau substanțe chimice în apropierea hranei. Păstrați-le doar în ambalajele originale și asigurați-vă că cel mic nu are acces la acestea.

„AI GRIJĂ la cea mai mare grijă: SIGURANȚA copilului tău!” o campanie inițiată, la nivel național, de IGSU, în parteneriat cu E.ON și Delgaz Grid.

#ISU_GIURGIU #pompierii #salvatori #Prevenim_Protejăm_Salvăm #Acasă_în_siguranță

Vezi mai mult

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.