🔴APEL LA UMANITATE ȘI LEGALITATE 📢 🔴Abandonul nu este…

Primaria Municipiului Giurgiu

🔴APEL LA UMANITATE ȘI LEGALITATE 📢

🔴Abandonul nu este o soluție!

✅Giurgiu se confruntă cu o problemă majoră în ceea ce privește câinii abandonați pe domeniul public și acest lucru din cauza cetățenilor care nu înțeleg că dincolo de obligația morală și civică, există obligația legală de a stopa înmulțirea necontrolată a acestor vietăți.

😢În fiecare zi, cel puțin un cetățean abandonează pe câmpuri sau pe străzi, puii de câini, care devin adulți, iar cu timpul pot deveni un real pericol pentru comunitate. Nici măcar Adăpostul pentru câini nu este o soluție, pentru că în curând, acesta va atinge capacitatea maximă de găzduire.

🔈În acest context, Primăria municipiului Giurgiu face un apel către posesorii animalelor de companie (câini și pisici) să-și asume, conform legii, îngrijirea acestora.

📍Deseori, din neglijență sau pentru că nu cunosc prevederile legale în vigoare, giurgiuvenii încurajează înmulțirea necontrolată a animalelor pe care le dețin, iar puii îi abandonează, ilegal, pe domeniul public.

‼️ Conform legislației în vigoare, deținătorii de animale au obligația să microcipeze patrupedul, să-l prezinte la medicul veterinar pentru efectuarea deparazitărilor și a vaccinărilor și să-l sterilizeze.

‼️Astfel, atât în scopul reducerii abandonului animalelor pe domeniul public, cât și a respectării legislației în vigoare vă informăm că legea obligă toți proprietarii de câini să își castreze animalele!

‼️Persoanele care nu se conformează riscă amendă între 5.000 și 10.000 lei. ‼️

🔴În perioada imediat următoare, vor fi efectuate controale pentru intrarea în legalitate a tuturor cetățenilor, deținători de animale.

Vezi mai multAr putea fi un cadru apropiat cu animal

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.