12 permise auto reținute doar în ultimele 24 de ore, de către polițiștii de la rutier. Cele mai multe, pentru depășirea vitezei…!

12 permise auto reținute doar în ultimele 24 de ore, de către polițiștii de la rutier. Cele mai multe, pentru depășirea vitezei…!

Poliţiştii giurgiuveni au acţionat, în ultimele 24 de ore, pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri în mai multe zone din județul și Municipiul Giurgiu.

Acțiunile desfășurate au fost menite să identifice și să abordeze în mod eficient orice potențială amenințare pentru siguranța comunității giurgiuvene.

În acest context, la nivelul intregului județ au fost controlate vehicule, fiind testați peste 70 de conducători auto cu aparatul etilotest și 20 cu aparatul drugtest.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 169 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 63.890 de lei, fiind reținute 12 permise de conducere, dintre care 7 pentru depășirea limitei legale de viteză.

Dintre acestea, 45 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.61/1991 republicată (consum și desfacere băuturi alcoolice pe drumurile publice sau alte locuri interzise, tulburarea liniştii locatarilor între orele 22.00-08.00, săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare).

Polițiștii giurgiuveni au aplicat 2 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, în valoare de 11.500 de lei, fiind confiscați 605 lei, pentru diferența de bani nefiscalizată în casa de marcat.

În cadrul acțiunii au fost constatate în flagrant delict mai multe infracțiuni la regimul rutier…

La data de 16 septembrie a.c., ora 11.32, polițiștii din cadrul Poliției oraș Mihăilești au depistat pe D.J.412 A, în localitatea Popești, un bărbat, de 30 de ani, din municipiul București, în timp ce conducea un autoturism, având dreptul de a conduce suspendat.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere.

***

Tot sâmbătă, 16 septembrie, ora 11.20, polițiștii giurgiuveni au depistat pe strada Republicii, din orașul Bolintin Vale, un bărbat, de 49 de ani, din aceeași localitate, în timp ce conducea un autoturism, având dreptul de a conduce suspendat.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere.

***   

Duminică , 17 septembrie, dincolo de miezul nopții (ora 02.30), pe bulevardul Daciei, din municipiul Giurgiu, a fost depistat un bărbat, de 26 ani, din aceeași localitate, în timp ce conducea un autoturism, sub influența substanțelor psihoactive.

Acesta a fost testat cu aparatul drugtest, care a indicat valoarea pozitivă la substanțele cocaină, cannabis și benzodizepină, motiv pentru care a fost condus la spital, pentru recoltarea probelor biologice.

Individului i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive.

Polițiștii rutieri au acționat cu efective mărite, în cadrul acțiunii ,,Blocada”, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere.

Scopul acțiunilor este de a preveni și de a identifica în trafic acele persoane care prin inconștiență sau nepăsare, se urcă la volan sub influența alcoolului sau a drogurilor.

Surse: IPJ Giurgiu

Articolul 12 permise auto reținute doar în ultimele 24 de ore, de către polițiștii de la rutier. Cele mai multe, pentru depășirea vitezei…! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Poliţiştii giurgiuveni au acţionat, în ultimele 24 de ore, pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri în mai multe zone din județul și Municipiul Giurgiu. Acțiunile desfășurate au fost menite să identifice și să abordeze în mod eficient orice potențială amenințare pentru siguranța comunității giurgiuvene. În […]

Articolul 12 permise auto reținute doar în ultimele 24 de ore, de către polițiștii de la rutier. Cele mai multe, pentru depășirea vitezei…! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/12-permise-auto-retinute-doar-in-ultimele-24-de-ore-de-catre-politistii-de-la-rutier-cele-mai-multe-pentru-depasirea-vitezei/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 17 septembrie 2023 10:12

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.