121 de români candidează la alegerile locale din Italia. „Îmi desfăşor campania electorală la fel ca profesia: pas cu pas”

Procesul electoral din zilele de weekend se va desfăşura în 1.345 de localităţi din Peninsulă iar pe buletinele de vot se află şi candidaţi români.

Autoritatea Electorală Permanentă a eliberat până în prezent un număr de 121 de adeverinţe pentru cetăţenii români rezidenţi în Peninsulă, necesare pentru înscrierea candidaturii la alegerile locale din Italia. Din cei 121 de potenţiali candidaţi români, 70 sunt femei şi 51 sunt bărbaţi.

Unul dintre partidele puternice din Italia care a recrutat mulţi români pe listele electorale este Forta Italia, candidaţii fiind selectaţi pe listele civice atât la primărie, cât şi la municipii în mai multe oraşe.

Cristina Antal este una dintre româncele care candidează în premieră la alegerile locale. Originară din oraşul Roman, Cristina vrea să devină ales local în Consiliul General din Roma, capitala Italiei.

„Îmi desfăşor campania electorală la fel ca profesia: pas cu pas, ascultând şi căutând soluţii. În acelaşi mod intenţionez să gestionez şi un posibil mandat de consilier. Provenind din turism, cunosc fiecare problemă a categoriei din care fac parte si foarte mulţi români. Cum ar fi dacă aceşti oameni ar avea pe cineva care le-ar asculta doleanţele şi le-ar dezbate în Consiliul oraşului? De aceea, când intraţi în cabina de vot, însemnaţi simbolul Forza Italia şi scrieţi numele meu, Antal, pe buletinul de vot albastru, dedicat consilierilor la Primărie”, este mesajul cu care tânăra îşi îndeamnă susţinătorii să o voteze.

Afişul electoral al româncei candidate la Consiliul General Roma FOTO Cristina Antal

Anul acesta se aleg primarii în oraşe mari cum ar fi Torino, Milano, Bologna, Trieste, Napoli, dar şi în Roma, capitala Italiei.

„Pentru mine este un motiv de bucurie şi de mândrie că pe listele electorale sunt şi români, oameni care au curajul şi dorinţa de a se implica şi de a deveni voci puternice în comunităţile lor. Vreau să îi felicit pentru că au curajul de a păşi în ringul politic cum s-ar spune şi pentru că acceptă provocarea şi responsabilitatea unei candidaturi. Ştiu din experienţa proprie în Consiliul Judeţean Vrancea ce înseamnă bătălia politică şi ce înseamnă să îţi asumi un rol în administraţia locală. Sunt convins că in diaspora acest rol este mult mai important. Atunci când vrei să începi o carieră politică sănătoasă trebuie să o iei treptat, pas cu pas, şi să nu arzi etapele de formare atât de necesare în bătăliile ce vor urma. Iar alegerile locale pot oferi prima treaptă in această carieră. Aşteptările sunt mari, presiunea este maximă, iar din păcate sunt foarte, foarte puţini cei care reuşesc să adune voturile necesare pentru a intra în consiliu”, spune Ovidiu Burduşa, fost secretar de stat la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni şi reprezentant al românilor în Diaspora.

Vă mai recomandăm:

Peste 50 de români candidează la alegerile locale din Italia. Ce mesaj le transmite şeful Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Singurul consilier judeţean care provine din diaspora, numit secretar de stat la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

SURSĂ ARTICOL

Read More
Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.