28 ianuarie, Ziua Europeană a Protecției Datelor Ziua…

Biblioteca Judeteana I.A. Bassarabescu

28 ianuarie, Ziua Europeană a Protecției Datelor

Ziua Europeană a Protecției Datelor se celebrează în data de 28 ianuarie 2021 de către toate statele membre ale Consiliului Europei și marchează 40 de ani de la adoptarea, în anul 1981, la Strasbourg, a Convenției 108 pentru protecția persoanelor referitoare la prelucrarea automatizată a datelor cu caracter personal, care defineşte o serie de principii universale şi conţine prevederi de natură să asigure protecţia vieţii priva…te a persoanelor fizice în raporturile acestora cu autorităţile publice sau entităţile private.
Sărbătorirea anuală a acestei zile constituie un prilej de a aduce în atenţia publicului importanța respectării principiilor de prelucrare a datelor cu caracter personal, a dreptului la viață privată și a dreptului la protecția datelor personale, consacrate ca drepturi fundamentale.
Modernizarea Convenției 108 s-a realizat în luna mai 2018, când Comitetul de Miniștri al Consiliului Europei a adoptat Protocolul modificat cunoscut sub numele de „Convenția 108+”.
Începând din data de 25 mai 2018, au devenit aplicabile în mod direct, în toate statele Uniunii Europene, prevederile Regulamentului (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date.
Biblioteca Județeană ”I.A Bassarabescu”Giurgiu prelucrează de la utilizatorii de servicii date cu caracter personal, adecvate, pertinente și neexcesive, prin raportare la scopul prelucrării, pe care le administrează în condiții de siguranță, în formă scrisă și electronică, în strictă conformitate cu regimul juridic care le este aplicabil. Pentru mai multe informații privind politica de confidențialitate, accesați pagina bibliotecii: https://www.bjgiurgiu.ro/ informații de interes public// /politica-de-confidentialitate /nota de informare.pdf .
Pentru celebrarea Zilei Europene a Protecţiei Datelor cu Caracter Personal, Biblioteca Județeană „I.A.Bassarabescu” Giurgiu va difuza pe pagina de facebook clipul informativ dedicat Regulamentului General privind Protecția Datelor (mesaj de interes public), realizat de Comitetul European pentru Protecția Datelor (https://youtu.be/UI51UWltFAk) și pune la dispoziția utilizatorilor, la sediul din Str. Ștefan cel Mare nr 14, Secția Împrumut pentru Adulți, un panou cu materiale informative GDPR.

Surse:
https://www.dataprotection.ro/…
https://www.dataprotectionromania.ro/
https://smartcityblog.ro/ziua-europeana-a-protectiei-datel…/
Mihaela Drăgnuță, bibliotecar

Vezi mai multEste posibil ca imaginea să conţină: text care spune „General O1OAHIO Data Romania Protection Regulation”Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.Este posibil ca imaginea să conţină: interior

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.