Cel puțin opt miliarde de lei este suma pe care Cătălin…

PLUS Giurgiu

Cel puțin opt miliarde de lei este suma pe care Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, o țintește pentru investiții în infrastructura rutieră și feroviară în 2021.

„Aceste opt miliarde sunt din fonduri europene nerambursabile plus contribuția națională. Este undeva la 70% cel puțin finanțare europeană. 8 miliarde se vor duce în proiecte pe feroviar și rutier, în proiecte care sunt în construcție”, a declarat Cătălin Drulă, marți seară, la TVR1.

Din rândul acestor proiecte…, cele care ar urma să fie finalizate anul acesta sunt următoarele loturi:

„Sebeș Turda, lotul, 2 și nu e o mândrie că îl inaugurăm anul acesta pentru că s-a semnat contractul pentru el la sfârșitul lui 2014, trebuie să dureze doi ani, să fie la sfârșitul lui 2016 gata.

A3 între Târgu Mureș și Ungheni, sunt 10 km din Autostrada Transilvania – 5 de austostradă, 5 de drum de legătură – se termină anul ăsta.

La Drumul Expres Craiova Pitești, o porțiune de 40 de km care este ocolitoare la Slatina și Balș – acolo se fac cozile – are termen de finalizare anul acesta. Ar fi un mare câștig pentru România.

Mai este varianta de ocolire Satu Mare care pe 12 km este la profil de drum expres și mai sunt încă 12 km drum național.

Mai este un lot între Chețani și Câmpia Turzii. Tehnologic, dacă ar fi o companie care să aibă capacitate, acel lot poate fi finalizat fără nicio problemă anul acesta, problema este din punct de vedere contractual, că nu ai cu cine lucra. Am mai dat câteva săptămâni, întotdeauna e mai simplu să salvezi un contract decât să îl reziliezi. Nu trecem de februarie fără o decizie”.

În ceea ce privește Comarnic Brașov, Cătălin Drulă a declarat că „ultimul livrabil pe acest proiect pe care îl are statul român este din 2005”, respectiv „o schiță de traseu”. În acest context, ministrul Transporturilor a anunțat că săptămâna viitoare ar urma să fie semnat proiectul tehnic al acestei autostrăzi.

„Au trecut 16 ani de promisiuni, dar de lucruri concrete în a face un pas înainte, în a pregăti proiectul tehnic al acestei autostrăzi, în a face partea de studii geotehnice, de teren, de proiectare – nu s-a întâmplat nimic.
Săptămâna viitoare ar trebui să semnăm (s-au trimis documentele către firma care a câștigat licitația) pentru proiectul tehnic al acestei autostrăzi de la Ploiești până la Brașov. Așa cum a fost lansat înainte de mandatul meu caietul de sarcini, întreaga documentație: încă doi ani și șase luni. Ceea ce vreau să fac este ca pe zonele ușoare și pe cele critice să conving firma să ne livreze mai repede documentația.

M-am gândit pentru acest proiect în particular să facem un site în care, de când se semnează acest contract de documentație, să arătăm oamenilor ce se întâmplă”, a precizat Cătălin Drulă.

Vezi mai multEste posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, text care spune „

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.