LiveBLOG Simona Halep – Elena Rybakina, în turul trei, la US Open 2021 / Rybakina, timeout medical

​Simona Halep (13 WTA) și Elena Rybakina (20 WTA) se duelează vineri, de la ora 18:00, în turul trei de la US Open, ultimul Grand Slam al anului. Meciul este LiveBLOG pe HotNews.ro și în direct pe Eurosport.

Simona Halep – Elena Rybakina, LiveBLOG la US Open (7-6(11), 2-3)


Elena Rybakina a cerut intervenția fizioterapeutului.

2-3 Simona lansează mult mai bine, câștigă punct chiar și cu al doilea serviciu și se aproapie pe tabelă.

1-3 Simona își ridică nivelul jocului, reușește câteva lovituri câștigătoare și recuperează un break.

0-3 Rybakina mai face un break, Simona are probleme la serviciu și comite tot mai multe erori.

0-2 Simona nu își găsește ritmul, Elena confirmă break-ul.

0-1 Simona comite câteva erori, Rybakina profită și face break încă din startul setului.

Setul I

7-6 Simona se descurcă excelent, lovește superb (puternic și lung, aproape de linia de fund) și se desprinde la 6-2. Rybakina nu renunță la un tiebreak care părea pierdut și egalează (6-6). Simona trimite câteva lovituri pe linia de fund, Rybakina se apără incredibil, dar nu mai rezistă și trimite afară (7-6). Simona ratează și a cincea minge de set – a ratat o lovitură în cross (7-7). Rybakina lovește slab cu forehand-ul, mingea aterizează pe culoarul de dublu (8-7). Elena lovește năprasnic, Simona se apără bine, dar jucătoarea din Kazakhstan rămâne concentrată în apropierea fileului și închide punctul cu o lovitură plasată în colțul terenului (8-8). Rybakina o scoate pe Simona din teren cu un serviciu spre exterior și mai face rost de o minge de set după ce trimite în cross (8-9). Simona face pasul în teren, Rybakina stă foarte bine pe linia de fund, dar Halep punctează cu voleul-drive (9-9). Simona ajunge târziu la o minge, Rybakina va servi pentru câștigarea setului (9-10). Simona se întinde după o minge, trimite mingea înapoi în terenul adversarei și aceasta ratează lovitura decisivă (10-10). Serviciu perfect pentru Rybakina (10-11). Punct incredibil – Simona ajunge în ultimul moment la o minge, trece în ofensivă și punctează cu forehand-ul (11-11). Simona servește bine, Rybakina returnează prea lung (12-11). Rybakina face dublă greșeală și Simona câștigă primul set (13-11).

6-6 Simona nu reușește să rămână concentrată, pierde la 0 game-ul de serviciu și câștigătoarea primului set va fi decisă la tiebreak.

6-5 Seria câștigătoare continuă pentru Simona – Halep lovește mult mai precis, este mai agresivă, în timp ce adversara greșește din ce în ce mai mult.

5-5 Elena se grăbește și comite mai multe erori neforțate – Simona egalează la 5.

4-5 Rybakina ratează o minge de set, Simona nu renunță la luptă și recuperează break-ul.

3-5 Simona s-a aflat într-o poziție bună, putea egala la 4, dar a comis câteva erori și Rybakina a făcut break-ul.

3-4 Simona se apără din ce în ce mai bine, Rybakina comite unele erori, dar rezistă într-un game dificil și oprește seria câștigătoare a jucătoarei noastre.

3-3 Simona revine de la 0-30, își face serviciul și egalează la 3. Jucătoarea noastră a strâns pumnul, este mai încrezătoare.

2-3 Simona și-a ridicat nivelul jocului și a făcut rebreak după ce a reușit o lovitură superbă în cross.

1-3 Simona are parte de încă un game dificil la serviciu, dar se impune la 30 și punctează pe tabelă.

0-3 Simona este deja foarte nemulțumită de jocul ei, își lovește piciorul bandajat. Rybakina servește excelent și se desprinde.

0-2 Rybakina se impune și la retur, Simona a comis câteva erori cu reverul.

0-1
Meciul a început cu un game perfect al Elenei Rybakina – a reușit deja doi ași.

Simona Halep a intrat pe teren.

Halep și Rybakina s-au mai întâlnit de două ori în circuitul WTA, scorul fiind 1-1: Simona s-a retras în timpul partidei de la Wuhan 2019 (Elena conducea cu 5-4) și s-a impus în finala de la Dubai 2020 [3-6, 6-3, 7-6(5)].

Cel mai bun rezultat al Simonei Halep la US Open a fost calificarea în semifinale (2015). În 2019, ultima ediţie la care a participat, românca a fost eliminată în turul al doilea.

Cine este Rybakina

Elena Rybakina (Kazakhstan) – 22 de ani, locul 20 WTA, 1.84 metri. A câștigat din tenis $2,379,578, iar cel mai bun loc ocupat a fost 17 (pe 24 februarie 2020).

Are în palmares două titluri WTA: București 2019 și Hobart 2020. Elena a pierdut alte cinci finale: Nanchang (2019), Strasbourg, Dubai, Sankt Peterburg și Shenzhen (2020).

US Open se desfășoară în perioada 30 august – 12 septembrie și este ultimul Grand Slam al sezonului 2021 din tenisul mondial. Principalii favoriți la câștigarea competiției sunt Ashleigh Barty și Novak Djokovic. Campioni la ediția trecută s-au încoronat Naomi Osaka și Dominic Thiem.

SURSĂ ARTICOL

Read More
Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.