Instanţa cere SIIJ să finalizeze dosarul Laurei Codruţa Kovesi până la 1 aprilie. O decizie similară a fost ignorată de Secţia Specială

Este vorba despre un dosar deschis în martie 2019, în care actuala şefă a Parchetului European a fost pusă sub învinuire de procurorii Secţiei Speciale pentru luare de mită, mărturie mincinoasă şi abuz în serviciu în legătură cu extrădarea lui Nicolae Popa. 
Fosta şefă a DNA a fost pusă sub control judiciar la acel moment, însă a contestat măsura în instanţă, iar judecătorii au decis desfiinţarea controlului. Anul trecut, Kovesi a cerut urgentarea cercetărilor, iar instanţa a dispus finalizarea acestora până la 1 aprilie 2021. Ancheta nu a fost terminată în termenul stabilit de judecători, iar Kovesi a revenit cu o nouă solicitare la ÎCCJ.
Potrivit programului de guvernare, SIIJ ar urma să fie desfiinţată până în luna martie, urmând ca partidele de la guvernare să găsească consens privind structura de parchet care va prelua dosarele. Mai mulţi magistraţi au acuzat că înfiinţarea SIIJ este o formă de presiune asupra judecătorilor şi procurorilor, în cadrul MCV recomandându-se desfiinţarea acestei structuri.
Laura Codruţa Kovesi este primul procuror şef al Parchetului European, anterior procuror general al României, timp de două mandate, şi procuror şef al DNA, funcţie din care a fost demisă înainte de finalizarea celui de-al doilea mandat.

SURSĂ ARTICOL

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.