UN NOU EVENIMENT EDITORIAL DE EXCEPŢIE LA BIBLIOTECĂ VINERI,…

Biblioteca Judeteana I.A. Bassarabescu

UN NOU EVENIMENT EDITORIAL DE EXCEPŢIE LA BIBLIOTECĂ
VINERI, PE 28 IANUARIE 2022, LA ORA 14,00: DUBLĂ LANSARE DE CARTE, AUTOR DORU VIOREL URSU – AVOCAT ȘI POLITICIAN, CARE A OCUPAT DE-A LUNGUL TIMPULUI MAI MULTE FUNCȚII

Doru Viorel Ursu s-a născut la Drobeta-Turnu Severin, pe 1 martie 1953. În anul 1976, a terminat Facultatea de Drept din cadrul Universității București, cu nota 9,95. A devenit procuror la Procuratura Sectorului 2. În anul 1980, devine judecător la Tribunalu…l Militar București, apoi vicepreședintele Tribunalului Militar București, iar în 1989, devine președintele Tribunalului Militar. În mai 1990, primește dosarul lui Nicu Ceaușescu.
A fost membru al Frontului Salvării Naționale (FSN), în iunie 1990 devenind ministru de interne, la 37 de ani, în Guvernul Petre Roman, până în septembrie 1991. Apoi, este secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe (octombrie 1991- decembrie 1991); secretar de stat, şef al Departamentului pentru Administraţie Publică Locală.
În 1992, devine deputat de Argeș al Partidului Democrat; își începe cariera în avocatură. Până în 1996, este membru al Comisiei comune permanente a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității SRI. În anul 1997, își dă doctoratul în Drept Penal și ajunge până la gradul de conferențiar universitar. Renunță la politică și la profesorat pentru avocatură.
Este membru de onoare al unor fundaţii cu caracter umanitar şi al Fundaţiei „Nicolae Titulescu”; este menţionat în „Who”s Who” – Personalităţile politice din lume (1991-1994); este coautor la elaborarea legislaţiei moderne.
De numele lui Doru Viorel Ursu se leagă înfiinţarea Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, înființarea Liceelor de Poliţie „Neagoe Basarab” şi „Constantin Brâncoveanu” şi reînființarea Jandarmeriei Române după evenimentele din 1989.
În prezent, este avocat titular al Cabinetului de avocat „Doru Viorel Ursu” cu sediul în București. Este căsătorit din 1979, este tatăl a trei copii și este bunic.

Surse:
http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura2015.mp…
https://ro.wikipedia.org/wiki/Doru-Viorel_Ursu

Vezi mai mult

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.